Dvojchyba mě mrzí. I přes porážku se cítím být v dobré formě, hodnotí Bouzková

- David Schlegel, Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – V Brisbane Marie Bouzková vyhrála včetně kvalifikace čtyři zápasy a cítila se v dobré formě. V Melbourne však v prvním kole narazila na těžkou soupeřku v podobě Barbory Krejčíkové a i když se v závěru zápasu mohla štěstěna otočit na obě strany, nakonec někdejší vítězka juniorského US Open v Austrálii končí po setech 4:6, 6:4 a 4:6.

“Byl to vyrovnaný zápas. Bára hrála dobře, já jsem nehrála nejlépe, ale zkoušela jsem bojovat,” zhodnotila zápas Bouzková.

Krejčíková patří k nejlepším deblistkám světa, na síť ale během zápasu prakticky nechodila. “Bára byla na síti tak třikrát nebo čtyřikrát. Ze středu do toho prala hrozné rány a mně se moc nedařilo otevírat hru pro zakončení,” uvedla.

Všechny tři sety se rozhodovaly v koncovce a pevnější nervy nakonec ukázala Krejčíková. Ve třetím setu Bouzková otočila ze stavu 2:3 na 4:3 a i následující gem při servisu Krejčíkové měla dobře rozehraný, ale nakonec brejk nezískala. Vzápětí servis naopak ztratila. “Tam se to lámalo. Já jsem ale udělala v klíčovou chvíli jednu dvě chyby a Bára naopak udržela nervy na uzdě a bylo to,” usmála se trpce Bouzková.

Klíčovou roli v rozhodujícím brejku sehrála dvojchyba, kterou Bouzková udělala za stavu 40:40. “Dneska bylo podání celkem v pohodě, ale zrovna tahle dvojchyba mě hodně mrzí. Když jsem si ten míček nadhodila, tak jsem přemýšlela, jestli si ho chytím nebo ne. Nakonec jsem ho odehrála a byla z toho dvojchyba.”

Obě Češky už proti sobě hrály předloni v Perthu. Tehdy Bouzková naopak dokázala v poslední chvíli zápas otočit. “I dneska jsem věřila do poslední chvíle, ale nevyšlo to,” pokrčila rameny.

Bouzková hrála proti Češce druhý zápas v řadě a podruhé prohrála. “Viděla jsem, že je v pavouku letos nebývale hodně zápasů hráček ze stejné země. Člověk se s tím musí nějak vyrovnat. Proti Karolíně (Plíškové) jsem odehrála dobrý zápas, ale neřeším, jestli hraji proti Češkám či proti někomu jinému. S žádnou soupeřkou osobně nebojuju, nemáme žádné konflikty, takže mi to nevadí,” vysvětluje.

I přes porážku je však Bouzková se vstupem do sezóny spokojená. “V Brisbane jsem odehrála čtyři super zápasy a cítím se v dobré formě. Teď odjíždím v pátek na turnaj do Kalifornie,” dodala na závěr.

Australian Open, Melbourne (ženy, AUS, tvrdý povrch)
1. kolo kvalifikace
MARIE BOUZKOVÁ (120.) [13] – BARBORA KREJČÍKOVÁ (202.) 4:6, 6:4, 4:6