Murray si v Melbourne utahuje sám ze sebe

- Marek Bartošík

Dlouhá léta patřil Andy Murray k největším favoritům Australian Open. Výsledky v Melbourne měl britský tenista velmi slušné, ani jednou se mu však nepodařilo získat trofej. Murrayho jistě fakt, že úvodní grandslam sezóny dosud neovládl, mrzí. Přesto nastalou situaci bere s nadhledem.

Andy Murray má aktuálně na kontě tři grandslamové trofeje, dvě z Wimbledonu a jednu z US Open. Z dvanácti účastí na Australian Open došel hned pětkrát do finále, ve všech ale neuspěl. Čtyřikrát ho porazil Novak Djokovič, jednou Roger Federer.

Někdejší světová jednička a dvojnásobný olympijský vítěz se už nachází v Melbourne, kde zapózoval s trofejí pro vítěze mužské dvouhry, která se jmenuje Norman Brookes Challenge Cup. Fotografii přidal na svůj instagramový účet s popiskem, že „to je nejblíž, co se kdy dostal k trofeji z Australian Open“.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

The closest I’ll ever get to the Aussie open trophy ? #5timeloser

Příspěvek sdílený Andy Murray (@andymurray),Led 5, 2019 v 8:43 PST

Svým humorem Murray rozesmál tenisové fanoušky. Jednatřicetiletý hráč je kvůli finálovým neúspěchům na Australian Open častým terčem internetových vtipálků. Zde jsou některá z jejich děl.

Cenou pro finalistu mužské dvouhry je stříbrný tác. Novak Djokovič, který vyhrál všech šest svých finále na Australian Open, se ptá Murrayho, jestli by mu nepůjčil tácy na oslavu.

V jiném příspěvku paní učitelka oznamuje, že ti, kteří vyhráli Australian Open, můžou jít domů. Zatímco Federer, Djokovič, Nadal i Wawrinka tuto novinu přijímají s radostí, Murray je dle očekávání rozladěn.

„Ty se beze mě zkrátka neobejdeš,“ jako by Murray říkal směrem k trofeji pro poraženého finalistu.

Mezi favority letošního ročníku britský tenista nefiguruje. V Melbourne ho ale bude jistě zajímavé sledovat. Není vyloučeno, že podobně jako Roger Federer v roce 2017 všechny překvapí a dočká se senzačního titulu.