Na pokraji porážky zabrala! Plíšková po velkém obratu slaví v Brisbane titul

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Karolína Plíšková byla na pokraji porážky, ale za stavu 3:5 ve druhém setu zabrala a předvedla velký obrat! Ztracené podání si od Lesji Curenkové vzala zpět a šňůrou sedmi gemů v řadě zcela otočila vývoj zápasu. Plíšková po výhře 4:6, 7:5, 6:2 slaví svůj druhý titul z australského turnaje.

Karolíně Plíškové se podařilo na turnaji v Brisbane triumfovat po dvou letech. Po vítězství v roce 2017 se jí loni na úspěch navázat nepodařilo a vypadla v semifinále. Letos však vstoupila do sezony podobně jako v roce, kdy se stala historicky první českou světovou jedničkou v samostatné historii České republiky.

Cesta za titulem ale rozhodně nebyla snadná a Češka čelila v utkání dokonce porážce ve dvou setech.

Plíškové vůbec nevyšel vstup do utkání. Hned v prvním gemu přišla o podání. Své zaváhání sice dokázala napravit a srovnala v průběhu prvního setu na 3:3, jenže radost z dílčího úspěchu netrvala příliš dlouho. Hned v dalším gemu si čistou hrou opět prohrála servis a Lesja Curenková následně set doservírovala.

I ve druhé sadě byla Curenková dlouho lepší hráčkou. Znovu dokázala hned v prvním gemu sebrat Plíškové podání. Po rebrejku ve čtvrté hře se Curenkové navíc podařilo znovu odskočit do vedení 3:2, a když zvládla odvrátit brejkbol v osmém gemu, měla za stavu 5:3 šanci celý zápas dopodávat.

V tu chvíli ale zabrala Karolína. Nejen, že si vzala ztracené podání zpět a srovnala na 5:5, ale šňůrou sedmi gemů v řadě druhý set vyhrála a v rozhodujícím dějství se rychle ujala vedení 3:0. Opět přitom čelila hrozbě ztráty podání v úvodní hře třetího setu, tentokrát ale dokázala brejkbol odvrátit a na kurtu byla rázem jediná vládkyně.

Plíšková své vítězství potvrdila ještě jedním brejkem a na returnu proměnila v osmém gemu hned první mečbol.

Česká tenistka získala v Brisbane svůj dvanáctý titul na okruhu WTA v kariéře. Vítězství ji navíc posune v žebříčku na sedmé místo světa a stane se českou jedničkou, když přeskočí v rankingu Petru Kvitovou.