Plíšková je k nezastavení! Můj nejlepší zápas na turnaji, lebedila si Češka po postupu do finále

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková je na prahu nové sezony ve výborné formě. Světová osmička si naposledy v Brisbane poradila s Chorvatkou Donnou Vekičovou, kterou porazila 6:3, 6:4. „Jednoznačně můj nejlepší zápas na turnaji. Ve finále očekávám těžký zápas,“ komentovala Plíšková v pozápasovém rozhovoru přímo na dvorci Pat Rafter Areny. České tenistce bude v cestě za dvanáctým titulem na okruhu WTA stát Ukrajinka Lesja Curenková.

Výkony Karolíny Plíškové mají v Brisbane vzestupnou tendenci. V semifinálové řeži proti Donně Vekičové si šestadvacetiletá tenistka počínala zkušeně a utkání měla pod kontrolou. Výsledkem byla výhra 6:3, 6:4. „Jednoznačně můj nejlepší zápas tady. Donna byla kvalitním soupeřem, musela jsem se zlepšit oproti předchozím duelům,“ hodnotila utkání Plíšková v pozápasovém rozhovoru.

Tentokrát se Češka nemohla příliš opřít o svou tradiční zbraň – podání. V utkání nasázela pouze tři esa. „Servis mi šel dobře, ale proti Donně je to těžké, neboť je velmi kvalitní na returnu,“ vysvětlovala.

Proti dobře hrající soupeřce absolvovala i několik náročných výměn. „Dobře jsem se hýbala. Soupeřka ale dokázala zahrát rychlé údery, tudíž jsem se v některých výměnách naběhala více než obvykle,“ usmívala se dvojnásobná finalistka turnaje v Brisbane.

Plíšková si ke konci zápasu zahrávala s osudem, když promarnila celkem čtyři mečboly. Až na pátý pokus dokázala utkání dovést do vítězného konce. „Na konci jsem promrhala nějaké mečboly, ale nakonec to dobře dopadlo,“ ulevilo se šestadvacetileté hráčce.

Ve finálovém duelu narazí Plíšková pošesté v kariéře na Ukrajinku Lesju Curenkovou, se kterou má pozitivní bilanci 3:2. „Je to finále, poslední zápas turnaje, takže každý chce předvést to nejlepší. Očekávám těžký duel,“ věští česká tenistka.

„Odehrály jsme spolu kvalitní duely, ten poslední na antuce, takže zítra to bude úplně něco jiného,“ dodala Plíšková, která narazí na Curenkovou i příští týden v Sydney v rámci prvního kola.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

The only way is up: @karolinapliskova starts her 2019 with making the #BrisbaneTennis final #wta #tennis #sport #pliskova #nikon

Příspěvek sdílený They Call Me Jimmie... (@jimmie48tennis),Led 5, 2019 v 3:01 PST