Parádní česko-americká jízda! Peschkeová s Melicharovou slaví třetí společný titul

- Jan Havlovic

Květa Peschkeová s Nicole Melicharovou triumfovaly na turnaji v australském Brisbane a slaví třetí společný titul! Česko-americká dvojice potvrdila kvalitní formu i ve finálovém duelu, když smetla sestry Chanovy za pouhých 58 minut po setech dvakrát 6:1 a na celém turnaji neztratila ani set.

Sehrané dvojici Peschkeová – Melicharová to na začátku sezony náramně šlape a před blížícím se Australian Open vyslaly soupeřkám jasný signál. Turnajem v Brisbane totiž Češka s Američankou s českými kořeny prošly bez ztráty setu a při cestě do finále vyřadily i světové jedničky Siniakovou s Krejčíkovou.

Kvalitní výkony podal třetí nasazený pár turnaje také ve finálové bitvě proti sestrám Chanovým z Tchaj-wanu. Peschkeová s Melicharovou na kurtu dominovaly a soupeřky deklasovaly za 58 minut po setech dvakrát 6:1.

„Prvně bych chtěla poděkovat hlavně divákům, kterých dorazilo na náš deblový zápas opravdu hodně. My, deblistky, si toho moc vážíme!“ vzkázala Melicharová do ochozů.

Američanka neopomněla ani svou deblovou parťačku. „Musím poděkovat také Květě, která je úžasnou tenistkou a motivuje mě každým dnem a je mým velkým vzorem,“ říká pětadvacetiletá deblistka. „Doufám, že spolu budeme hrát letos spoustu dalších finále,“ přeje si Melicharová.

Pro česko-americkou dvojici je to již třetí společný titul od začátku loňské sezony, kdy se tento pár dal dohromady. V květnu Peschkeová s Melicharovou triumfovaly v Praze a v říjnu se dočkaly druhého titulu na turnaji v čínském Tchien-ťinu.

Nestárnoucí Květa Peschkeová získala ve svých třiačtyřiceti letech celkově 32. titul ve čtyřhře a o 18 let mladší Melicharová slaví čtvrtý deblový titul v kariéře.