Nabité pole v Sydney! Kvalifikaci plnou hvězd absolvují i Strýcová se Siniakovou

- Jan Vojkůvka

Turnaj v australském Sydney, kde vyvrcholí příprava na Australian Open, v této sezoně nabídne skutečnou přehlídku hvězd. Mezi nimi budou i Petra Kvitová a Karolína Plíšková, které ale jako jediné české tenistky mají zajištěnou účast v hlavní soutěži. Startovní pole je totiž tak nabité, že další Češky musí do nevyzpytatelné kvalifikace.

To potká i dvě přední hráčky ze čtvrté světové desítky Kateřinu Siniakovou a Barboru Strýcovou. Do hlavní soutěže v Sydney se totiž přímo dostalo 20 hráček, přičemž nejníže postavenou je Tchaj-wanka Su-wej Sie, jíž náleží 28. místo na světě!

Žádná níže postavená hráčka se do hlavní soutěže na základě svého žebříčkového postavení nedostala. A odnesly to nejen dvě Češky, ale například i světová třicítka Aljaksandra Sasnovičová z Běloruska, která bude první nasazenou. A to je záležitost skutečně raritní.

O postup do hlavní soutěže tak bude muset hrát i 31. tenistka žebříčku Kateřina Siniaková, která bude plnit roli druhé nasazené, a 33. hráčka světa Barbora Strýcová, jež bude třetí nasazenou. Na Siniakovou čeká v prvním kole Japonka Eri Hozumiová, Strýcová si zahraje s Kazaškou Dijasovou.

V případném finálovém kole pak číhají další silné soupeřky. Siniaková se může potkat s Američankou Bernardou Peraovou, jíž patří 69. místo světa. Strýcová, jež si v kvalifikaci zahraje poprvé od roku 2014, kdy musela bojovat o hlavní soutěž v Indian Wells, naopak může potkat Julii Putincevovou (44.).

Do kvalifikace z českých tenistek naskočí ještě Kristýna Plíšková, která narazí na olympijskou šampionku Monicu Puigovou, a Miriam Kolodziejová. Tu čeká další hvězdná tenistka Johanna Kontaová z Velké Británie.

A aby toho nebylo málo, do kvalifikace musí naskočit i další bývalá členka elitní desítky Kristina Mladenovicová.

Zkrátka, už kvalifikace bude mít v Sydney obrovský punc kvality, za který by se nemusel stydět lecjaký turnaj. Rozlosování bojů o hlavní soutěž si můžete prohlédnout zde.