WTA

Dočkáme se letos nováčka mezi grandslamovými vítězkami? Evertová sází na českou tenistku

- Jan Havlovic

Martina Navrátilová a Chris Evertová v pravidelné rubrice na webu WTA tipují, která tenistka získá v této sezoně svůj premiérový grandslamový titul. Navrátilová zvolila běloruskou kometu Arynu Sabalenkovou, to Evertová sází na českou tenistku – Karolínu Plíškovou. „Je silnou hráčkou. Má na to vyhrát grandslam,“ myslí si Evertová, která věří, že se tenistka z Loun vrátí i na pozici světové jedničky.

Navrátilová tipovala Karolínu Plíškovou na zisk premiérového grandslamového titulu již na začátku loňského roku, jenže tento tip nebyl přesný. Tentokrát vítězka osmnácti titulů z turnajů velké čtyřky ve dvouhře sází na běloruskou kometu druhé poloviny loňské sezony – Arynu Sabalenkovou.

„Na konci loňského roku byla výborná. Jejím koučem je Dmitrij Tursunov, kterého jsem měla jako hráče velmi ráda. Sabalenková nabrala v minulé sezoně sebevědomí, brzy se určitě objeví v elitní desítce a možná by mohla vyhrát i ten grandslam,“ tipuje Navrátilová v rubrice WTA.

Podobně to vidí s šancemi dvacetileté Bělorusky také Evertová. „Je ohromně silná hráčkou, což v loňské sezoně ukázala v několika zápasech, ve kterých porazila těžké soupeřky,“ dodává Američanka.

Svůj tip poté odhalila také Chris Evertová, která tipuje na zisk grandslamového titulu Karolínu Plíškovou. „V loňském roce získaly premiérové tituly na grandslamu Wozniacká s Halepovou a Plíšková má na to, aby se k nim přidala,“ myslí si Evertová. „Je velkou hráčkou a má silné tenisové zbraně,“ dodává.

Navrátilová s Evertovou se poté shodly ještě na dvou jménech – Madison Keysová a Elina Svitolinová.

První možnost budou mít zmíněně tenistky již na blížícím se Australian Open, které začne v Melbourne kvalifikací již příští týden.