Světové jedničky opět řadí. Chceme se nadále zlepšovat, hlásí mladé Češky z Brisbane

- Jan Havlovic

České světové jedničky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou předvádějí hned na prahu nové tenisové sezony skvělé výkony. Mladé duo neztratilo v prosluněném Brisbane dosud ani set a je již v semifinále. Češky ale zůstávají nohama na zemi a vědí, že je před nimi ještě hodně práce. „Jsme dobrým týmem, ale stále je prostor na zlepšení,“ uvědomuje si mladší z této dvojice Kateřina Siniaková.

Novou tenisovou sezonu započaly světové deblové jedničky v australském Brisbane na malém kurtu číslo čtrnáct. O kolo později se již mohly těšit z větší podpory diváků, neboť pořadatelé dali čtvrtfinálový duel Siniakové a Krejčíkové na druhý největší kurt v místním tenisovém areálu.

A výraznou změnu oproti duelu prvního kola pociťovaly i samy tenistky. „Bylo to tady o hodně lepší než při předešlém zápase. Rozhodně se tady nám hráčkám hraje lépe,“ popisovala Krejčíková své pocity po postupu do semifinále.

Nejlepší deblový pár uplynulé sezony vstoupil do nového kalendářního roku ve velkém stylu. Nejprve vyřídil Buzarnescuovou s Kičenokovou 6:4, 6:0 a naposledy si české děvčata poradily s krajankou Hradeckou a Slovinkou Klepacovou 6:3, 6:2.

Obávané duo ukazuje, že je na první vrchol sezony – blížící se Australian Open, náležitě připraveno. „Soustředíme se hlavně na naši hru, abychom předváděli ten nejlepší tenis,“ říká Kateřina Siniaková.

Mladé Češky by rády rozšířily sbírku dvou grandslamových titulů, ale vědí, že k tomu vede dlouhá cesta. „Jsme dobrým týmem, ale chceme se nadále zlepšovat,“ dodává dvaadvacetiletá Siniaková. „Na kurtu opravdu rozumíme, za což jsem ráda,“ doplnila Krejčíková svou parťačku.

Světové jedničky se představí znovu v akci v noci ze čtvrtka na pátek. Na kurtu číslo jedna si zopakují loňské wimbledonské finále. Siniaková s Krejčíkovou totiž narazí na česko-americkou dvojici Peschkeová, Melicharová.

Oba vzájemné duely ve Wimbledonu a na Turnaji mistryň vyzněly lépe pro mladé Češky. Uspějí i do třetice?