Překvapení v Brisbane. Neporazitelný Murray končí

- Jan Vojkůvka

Třetí představení v australském Brisbane přineslo britskému tenistovi Andymu Murraymu jeho první prohru na turnaji. Překvapivým přemožitelem bývalé světové jedničky se stal Rus Daniil Medveděv, který ukončil Murrayho neporazitelnost po setech 7:5, 6:2.

Murray v Brisbane startoval už v letech 2012 a 2013 a v obou případech dokráčel až k titulu. Při svých dvou účastech zaznamenal celkem devět výher a na šest let své účinkování v Austrálii přerušil.

Letos se vrátil, aby se mohl dobře připravit na Australian Open v obdobných podmínkách, které budou panovat i za dva týdny v Melbourne. Jenže na své úspěchy navázat nedokázal.

V prvním kole sice přehrál domácího Jamese Duckworta po setech 6:3, 6:4 a připsal si v Brisbane desátou výhru v řadě, ale tím jeho úspěšná série skončila. V osmifinále nestačil na 16. hráče světa Daniila Medveděva, jenž hraje v Brisbane poprvé v kariéře.

Porážka 5:7, 2:6 ukázala, že bývalá světová jednička se stále nenachází v ideální formě. Před turnajem sice Murray přiznal, že nadále pociťuje ve svých kyčlích bolest, ale během tiskové konference podotkl, že s pohybem po kurtu je spokojený.

Příprava na úvodní grandslam sezony však dostala svou první trhlinu.