Zdravotní trable pokračují. Nadal se odhlásil z turnaje v Brisbane

- Filip Lefenda

Světová dvojka Rafael Nadal se na podniku v australském Brisbane nepředstaví. Španěl den před utkáním s Francouzem Tsongou z turnaje odstoupil, na vině jsou problémy s levým stehenním svalem. V pavouku dvouhry nahradí vítěze sedmnácti grandslamů Japonec Taro Daniel.

„Po dlouhém období bez ostrých zápasů cítím v noze menší bolest,“ přiznal Nadal během tiskové konference. „Podstoupil jsem magnetickou rezonanci a ukázalo se, že mám trochu namožené levé stehno,“ vysvětloval dále muž, jenž se měl ve čtvrtek utkat s Francouzem Tsongou.

Soutěžní utkání měl Nadal odehrát poprvé od 7. září, kdy v semifinále US Open skrečoval duel s Argentincem Del Potrem. Dosud absolvoval Španěl minulý týden pouze exhibiční zápas s Jihoafričanem Andersonem, který prohrál ve třech setech. Následně se z exhibice v Abú Zabí rovněž odhlásil.

Mimo zmíněnou exhibici ostatně dohrál Nadal z posledních třinácti naplánovaných akcí na tvrdém povrchu pouze jednu jedinou, a sice loni v Torontu, kde se radoval ze zisku titulu.

„Rafa“ však zároveň uklidnil své příznivce. „Jde o drobné zranění, už se cítím lépe než před čtyřmi dny. Kdybych hrál, riskoval bych, že nebudu moci na kurty třeba měsíc,“ vysvětlil, že jde z velké části o preventivní důvody.

O úvodní grandslam sezóny by tak jeho vítěz z roku 2009 přijít neměl. „Budu trénovat. Opravdu věřím, že na turnaj v Melbourne budu stoprocentně připraven,“ ujistil Nadal.