Expertka na novoroční kanáry. Příští soupeřka Kvitové drží unikátní sérii

- Jan Havlovic

Zdá se, že Anett Kontaveitová doslova přitahuje novoroční kanáry. Estonská jednička už třetí rok v řadě zahájila sezonu setem, který skončil 6:0. Před třemi lety Kontaveitová ve svém úvodním setu nového roku kanára schytala, nyní ho již podruhé v řadě nadělila svým soupeřkám.

Anett Kontaveitová drží unikátní sérii, která v tenise nemá příliš obdoby. Začít sezonu již potřetí v řadě kanárem? To se rozhodně jen tak nevidí.

Estonská tenisová jednička započala sérii před třemi lety na Australian Open, kde ve svém úvodním setu sezony schytala kanára od Řekyně Sakkariové. Na úvodním grandslamu sezony skončila po výsledku 0:6, 4:6.

O rok později začínala Kontaveitová sezonu již v Brisbane, a tentokrát to byla právě tenistka pocházející z Tallinnu, která nadělila soupeřce kanára. Tehdy to odnesla Britka Watsonová, kterou Kontaveitová porazila 6:0, 6:3.

A do třetice kanár. Kontaiveitová zvolila pro úvodní turnaj sezony znovu Brisbane – a opět uspěla v prvním kole. Úvodní set Estonky znovu skončil kanárem. Za dvacet minut ho nadělila Španělce Suarezové Navarrové, kterou smetla z kurtu za pouhých 54 minut po setech 6:0, 6:3.

Bude tak zajímavé sledovat, jak si Kontaveitová povede za rok v úvodním zápase nové sezony. „Aspoň vím, na co za rok vsadit,“ žertoval na Twitteru uživatel David Pletánek.

Kontaveitová bude zároveň příští soupeřkou Petry Kvitové. Obě tenistky se utkají v osmifinále turnaje v Brisbane a půjde o jejich páté vzájemné střetnutí. Česká tenistka vede ve vzájemné bilanci 3:1.