Lvice! Kvitová vyřadila po velké bitvě Collinsovou a slaví první výhru v sezoně

- Jan Havlovic

Petra Kvitová měla v prvním kole turnaje v Brisbane namále, ale nakonec vše dobře dopadlo! Světová sedmička porazila Američanku Danielle Collinsovou až po bezmála třech hodinách po setech 6:7(6), 7:6(6) a 6:1. Kvitová tak potvrdila hned na prahu nové sezony, že v třísetových duelech je jednou z nejlepších hráček světa.

Úvodní set nové sezony Petře Kvitové příliš nevyšel. Světová sedmička si sice vypracovala dva setboly za stavu 5:4, ale obě možnosti promarnila. Stejně naložila i s třemi setbolovými příležitostmi v tiebreaku první sady. A tak se dostala ke slovu pětadvacetiletá Collinsová, která svůj vůbec první setbol v zápase dokázala proměnit a ujala se překvapivě vedení.

Ve druhé sadě měla Kvitová hodně namále. Collinsová mířila za cenným skalpem a světovou sedmičku měla za stavu 5:4 a 30:0 doslova „na lopatě“. Tíha okamžiku však s Collinsovou zacloumala a chybami dovolila Kvitové se dostat zpět do zápasu.

Kvitová dotáhla druhý set po dramatickém průběhu až do tiebreaku, který tentokrát zvládla lépe česká tenistka. Následovala bezmála desetiminutová pauza obou hráček, po které česko-americká bitva vrcholila třetím setem.

Do rozhodující sady vstoupila Kvitová jako uragán, když Collinsovou nepustila do hry a po hladkém průběhu vedla již 4:0. Collinsová nechtěla dát kůži lacino a dokázala potřetí v zápase svou soupeřku brejknout. Rázem svítil na světelné tabuli stav 3:4 z pohledu Američanky.

Světová sedmička však dokázala v rozhodujících chvílích zachovat chladnou hlavu, uhájila si servis a při podání Collinsové si vypracovala mečbol. První možnost na ukončení duelu vinou forhendové chyby ještě nevyužila, ale druhý mečbol Kvitové už byl úspěšný!

V boji o čtvrtfinále si Kvitová zahraje proti Estonce Anett Kontaveitové.

1. kolo dvouhry turnaje v Brisbane
Petra Kvitová (7.) – Danielle Collinsová (USA, 36.) 6:7(6), 7:6(6), 6:3