Hopman Cup: Překvapení v Perthu! Řecko přehrálo favority se superhvězdou v sestavě

- Jan Vojkůvka

Silvestrovský program v Perthu si přichystal pro tenisové fanoušky skutečnou lahůdku. Do akce se dostala poprvé v tomto ročníku americká hvězda Serena Williamsová. Ač ve svém utkání dvouhry zvítězila, nakonec ani ona nepomohla Spojeným státům k zisku úvodního bodu a její tým překvapivě podlehl Řecku.

Tsitsipas uspěl v souboji mladíků
Silvestrovský program Hopman Cupu vyplnil souboj mezi Řeckem a Spojenými státy. Úvodní duel obstarali muži a v duelu mladíků dokázal Stefanos Tsitsipas (15.) i přes problémy potvrdit roli favorita, když Francese Tiafoea (39.) pokořil po setech 6:3, 6:7(3), 6:3.

Řecký tenista přitom vedl i ve druhém setu 3:1, ale výhodu brejku neudržel, stejně jako se mu nepodařilo v 11. hře využít dva brejkboly. V rozhodující sadě si ale už nenechal vítězství uniknout.

Serena Williamsová srovnala stav proti Řecku
Ve druhé dvouhře se představila Američanka Serena Williamsová (16.), která je spolu se Švýcarem Rogerem Federerem hlavní hvězdou Hopman Cupu. Ve svém utkání proti Marii Sakkariové (41.) nezaváhala a po výhře 7:6(3), 6:2 srovnala stav zápasu na 1:1.

V prvním setu sice neudržela vedení 5:3 a musela o úvodní dějství bojovat až v tiebreaku, ale ve druhé sadě už kurtu dominovala a od stavu 1:2 vyhrála pět gemů v řadě.

Řecko dotáhlo překvapení do konce
Rozhodující smíšená čtyřhra nakonec přeci jen překvapení přinesla. Duo Stefanos Tsitsipas a Maria Sakkariová totiž dokázalo americkou dvojici Francese Tiafoea a Serenu Williamsovou pokořit po setech 4:1, 1:4, 4:2.

Řecko tím výrazně zamíchalo kartami ve skupině B, když si připsalo první vítězství a naopak Američanům při premiéře v tomto ročníku Hopman Cupu uštědřilo první prohru.

Řekové se tak posunuli před Velkou Británii na druhé místo a nyní budou doufat, že vedoucí Švýcaři prohrají s Američany a zároveň sami pak budou moci proti favorizovaným soupeřům bojovat o postup do finále.

USA – Řecko 1:2
Frances Tiafoe – Stefanos Tsitsipas 3:6, 7:6(3), 3:6
Serena Williamsová – Maria Sakkariová 7:6(3), 6:2
Tiafoe, Williamsová – Tsitsipas, Sakkariová 1:4, 4:1, 2:4