Hopman Cup: Švýcaři si připsali první výhru. Federer byl suverénní, Bencicová úřadovala v tiebreaku

- Radek Štohl, Jan Vojkůvka

Třetí zápas v řadě rozhodl na Hopman Cupu už program po dvouhrách. Naposledy se výhry po dvou utkáních dočkali Švýcaři, kteří se mohli spolehnout na Rogera Federera a Belindu Bencicovou. Německo si dříve po třech vyrovnaných duelech poradilo se Španělskem, když především Alexander Zverev měl až příliš práce s Davidem Ferrerem, kterého porazil v tiebreaku třetího setu.

Německo uspělo už po dvouhrách

Kerberová přehrála Muguruzaovou
Angelique Kerberová (2.) zvládla svůj první duel na letošním Hopman Cup, když Garbine Muguruzaovou (18.) porazila 6:2, 3:6, 6:3. Kerberová třikrát během zápasu vzala soupeřce podání, o své přišla jen v osmé hře druhého setu. Německo se tak po první dvouhře dostalo nad Španělskem do vedení 1:0.

Alexander Zverev musel jít do tří setů
Druhý vítězný bod ve dvouhře německému celku zajistil Alexander Zverev (4.), který udolal Davida Ferrera (126.) 6:4, 4:6, 7:6(0). Zverev po zisku prvního setu vzal protihráči podání zkraje druhé sady, Ferrer ale urval důležitý rebrejk, který podpořil brejkem v desáté hře. V závěrečném setu Němec nevyužil jediný brejkbol za stavu 5:5, v tiebreaku však neztratil jediný míček.

Smíšená čtyřhra lépe vyšla německé dvojici
Ani ve smíšené čtyřhře se Alexander Zverev a Angelique Kerberová nenechali přelstít duem Garbine Muguruzaová, David Ferrer. Německý pár sice v prvním setu za stavu 3:0 nedopodával na konec první sady, povedlo se mu to až o dvě hry později. Ve druhé sadě se situace opakovala za stavu 3:2, tiebreak přesto již patřil favoritům utkání.

Po singlech byli úspěšní také Švýcaři

Federer do sezóny vstoupil suverénně
Roger Federer (3.) má za sebou první zápas nové sezóny, do které vkročil výhrou. Federer v rámci Hopman Cupu porazil Cameron Norrieho (91.) snadno dvakrát 6:1. Bývalý nejlepší tenista světa přitom do zápasu vstoupil špatně a v první hře musel odvracet stav 0:40, poté ale zapnul na plné obrátky a soupeře pětkrát brejkl. Švýcarsko tak díky němu vede nad Velkou Británií 1:0.

Bencicová v tiebreaku neztratila ani míček
Belinda Bencicová (54.) na Hopman Cupu v Perthu přehrála Katie Boulterovou (97.) 6:2, 7:6(0), díky čemuž mají Švýcaři jisté vítězství už po dvouhrách. Bencicová v úvodním setu získala dva brejky, v tom druhém vedla 3:2 a šla podávat. Soupeřka však poprvé v zápase uspěla na returnu a bylo srovnáno. Jelikož Švýcarka v osmé hře nevyužila tři brejkboly, set rozhodl až tiebreak, v němž byla suverénní mladší tenistka.

Švýcarsko potvrdilo vítězství i v deblu
Dvojice Belinda Bencicová a Roger Federer potvrdili své hladké vítězství nad Velkou Británií i v závěrečné smíšené čtyřhře. V ní přehráli Camerona Norrieho a Katie Boulterovou 4:3(4), 4:1 a vybojovali v úvodním utkání jasné vítězství 3:0.

Hopman Cup 2019, Perth (AUS, tvrdý povrch)

Německo – Španělsko 3:0
Angelique Kerberová – Garbine Muguruzaová 6:2, 3:6, 6:3
Alexander Zverev – David Ferrer 6:4, 4:6, 7:6(0)
Kerberová, Zverev – Muguruzaová, Ferrer 4:2, 4:3(3)

Velká Británie – Švýcarsko 0:3
Cameron Norrie – Roger Federer 1:6, 1:6
Katie Boulterová – Belinda Bencicová 2:6, 6:7(0)
Norrie, Boulterová – Federer, Bencicová 3:4(4), 1:4