ATP

Oblíbený, ale zrádný. Berdych se dozvěděl soupeře pro návrat

- Radek Štohl

Nová sezóna začne také pro Tomáše Berdycha. Nejlepší český tenista současnosti do ní vkročí na turnaji v Dauhá, kde se v prvním kole potká s Philippem Kohlschreiberem z Německa.

A je tady, může si říci Tomáš Berdych. Řeč je o nové sezóně a návratu českého tenisty na okruh, kde se neobjevil od poloviny června. Fanoušci si na jeho první turnaj po půl roce měli počkat až do Aucklandu, na Novém Zélandu se začíná až za týden. Krátce před zahájením turnaje v Dauhá však český tenista obdržel divokou kartu. 

Právě její zásluhou se Berdych v hlavní soutěži mohl potkat s kýmkoliv, například i světovou jedničkou Novakem Djokovičem. Los ale k bývalé světové čtyřce krutý nebyl, na úvod se totiž potká s Philippem Kohlschreiberem, kterého v devíti střetnutích porazil hned osmkrát.

V osmifinále jej případně vyzve buď osmý nasazený Fernando Verdasco nebo jeho soupeř, který vyjde z dvojice úspěšného tenisty z kvalifikace či šťastného poraženého z kvalifikace. 

Spodní část pavouka, kde je právě také Berdych, se objevuje Dominic Thiem nebo David Goffin. V neděli se dokončí kvalifikace, od pondělí začne hlavní soutěž.

Bude návrat Berdycha úspěšný?

Celý los najdete zde.