Kyrgios znovu setřen stejným hráčem: Po kousnutí pavouka si ještě větší šílenec?

- Tomáš Macák

Australan Nick Kyrgios nejde pro explicitní vyjádření daleko. Ještě před Vánoci se v komentářích na Instagramu Andyho Murrayho opřel do Fernanda Verdasca. Murray tehdy přispěchal s vtipnou reakcí. O dva týdny později se stejná situace zopakovala. Tentokrát ale trojnásobný grandslamový šampion vytasil ještě peprnější odpověď.

„Myslel jsem, že budeš schopen trénovat s hráčem, který dokáže alespoň lidi pozdravit, když kolem něj prochází,“ napsal Kyrgios v předvánočním období pod fotku, na níž je Andy Murray společně se španělským tenisovým harcovníkem Fernandem Verdcascem. Rodák z Glasgow tehdy svého sparing partnera bránil.

Že by bouřlivák Kyrgios nechal Verdasca nějakou dobu v klidu? To se rozhodně říct nedá. A znovu byl prostředníkem na trase mezi mladým Australanem a zkušeným španělským tenistou Andy Murray. Ten zveřejnil fotku s Naomi Ósakaovou, se kterou si zatrénoval v Brisbane. Kyrgios bral příspěvek jako nahrávku na smeč.

„Mnohem lepší parťák než Verdasco,“ naťukal rodák z Canberry do svého mobilu a poslal do komentářů pod zmiňovanou fotku. Moc lidí tím ale nepobavil, protože takřka bezprostředně zareagoval suverénním způsobem Murray. „To kousnutí pavouka tě udělalo ještě více šíleným?“

Jednatřicetiletý Skot tím narážel na incident, který se Kyrgiosovi udál pár dní zpět. Do nohy ho kousl pavouk, kvůli čemuž musel vítěz čtyř titulů na okruhu ATP strávit Vánoce zčásti v nemocnici.