Kapr jí tolik nejede. Ale je to tradice, snažím se je dodržovat, směje se Martincová

- Filip Lefenda, Michal Chadim

Vánoce mají nálepku nejkrásnějšího období v roce. A sváteční čas si užívá také tenistka Tereza Martincová. „Mám je strašně ráda,“ říká ve speciálním rozhovoru 198. hráčka světa.

Terezo, co vy a Vánoce? Jak je máte ráda?
Vánoce mám strašně ráda. Ten čas a atmosféru si užívám. Pečení cukroví a být s rodinou, dívání se na pohádky, trhy… Fakt to mám moc ráda, hodně si to užívám. Vánoce zbožňuji.

K Vánocům patří štědrovečerní večeře. Jaká je u vás?
Nemohu říci, že bych si kaprem libovala, ale dám si ho. Je to tradice. Snažím se je dodržovat, ne tedy všechny, ale kapra sním. Nemůžu říct, že by mi kapr nějak zvlášť chutnal a dala bych si ho třeba během roku, to ne. Tradice se mi ale líbí, takže máme kapra s neskutečným bramborovým salátem. A také rybí polévku.

Zmínila jste tradice. Jaké další tedy během Vánoc dodržujete?
Rozkrojíme jablko, pouštíme lodičky a koledy. Nejsou to žádné extrémy. Máme rádi vánoční procházky a trhy. Spíše jde tedy o ty základní, ne nic velkého.

Dále jste zmínila pečení. Pečete?
Pekly jsme se ségrou a s mamkou perníčky, ještě budeme dělat vosí hnízda. Nemohu říct, že bychom dělaly nějak moc druhů. Babička nám vždy doveze linecké a vanilkové rohlíčky. Děláme spíše základní druhy. Jsme sportovci, moc toho sníst nemůžeme. Ne že bychom dělali třeba bezlepkové cukroví, dám si normální. Ale že bych se jím přejídala, to zase ne.

Takže pečete ráda?
Jo, je to dobré odreagování. Že bych sama pekla během roku, to se nedá říct, takže si to poté užívám. Navíc když je to takhle se ségrou a s mamkou, tak je to sranda.

Které cukroví máte nejradši?
Mám strašně ráda perníčky a vanilkové rohlíčky, ty mi chutnají moc. Ale i vosí hnízda.

A co pohádky?
Ještě jsem se k nim tolik nedostala. Mám ráda klasiku – Tři oříšky pro Popelku, Mrazíka, S čerty nejsou žerty. I když jsem je viděla už několikrát, tak když tam hrají tyhle, nedá mi to. Baví mě. Anebo Sám doma. To neberu jako pohádku, to už je film. Ale patří to k tomu.

Kterou máte tedy nejradši?
To nemohu říci, nemám jednu oblíbenou. Je jich více, koukám ráda na spoustu z nich.