Australian Open počítá ztrátu. Odhlásil se čtyřnásobný osmifinalista turnaje

- Radek Štohl

První grandslam následující sezóny se bude muset obejít bez Richarda Gasqueta. Bývalý sedmý tenista žebříčku se z Australian Open odhlásil před Štědrým dnem. Na jeho místo se do hlavní části mužského pavouka dostane Ugo Humbert.

Francouzskou jedničku trápí zdravotní problémy už od začátku listopadu. Po neúspěšném osmifinále proti Jacku Sockovi na Masters v Paříži se Richard Gasquet stále nezotavil ze zánětu stydké kosti, podle deníku L'Équipe od daného zápasu ještě nevzal raketu do ruky.

Gasquet tak bude muset grandslamový turnaj vynechat poprvé od sezóny 2016. Tehdy devátý hráč světa měl zdravotní problémy se zády, které ho nakonec mezi špičku nepustily. Vrátil se až na domácí půdě v Montpellier, kde získal titul. A právě zde by se měl objevit i na začátku sezóny 2019.

Dvaatřicetiletý tenista singlu si na Australian Open zahrál již čtrnáckrát, ani jednou se mu nepodařilo dostat přes brány osmifinále, kam došel čtyřikrát. Loni mu ve třetím kole vystavil stopku Roger Federer.

Uvolněná pozice v hlavní soutěži spadne do klína dvacetiletému Ugo Humbertovi. Bývalý osmnáctý junior světa se v žebříčku sice nachází na 84. místě, v době pro kvalifikování se na Australian Open však mezi nejlepšími chyběl.