Hradecká překonala zranění a vyhlíží novou sezonu. Příprava byla výborná, hlásí deblová specialistka

- Jan Havlovic

Tenisovou extraligu okusila po roční pauze také Lucie Hradecká. Elitní česká deblistka přispěla po boku Nizozemky Krajicekové důležitým bodem k triumfu týmu I. ČLTK. Hradecká si tak otestovala formu před novou sezonou. „Cítím se opravdu dobře, bylo skvělé si tady zahrát,“ říká třiatřicetiletá hráčka v rozhovoru pro Tenisový svět.

Hradecká prožila zvláštní sezonu. V květnu se vrátila po dlouhé pauze způsobenou operací levého kolene. Tenisovou sezonu musela ukončit předčasně prozměnu kvůli bolesti pravého kolene.

Zkušená tenisová matadorka se dala zdravotně do kupy a absolvovala náročné tréninkové galeje. „Odjela jsem na dva týdny trénovat do tepla, kde byla příprava výborná,“ pochvaluje si Hradecká. „Strávila jsem na kurtu opravdu hodně hodin,“ ohlíží se.

Dřina na tréninku by se měla projevit v blížící se nové tenisové sezoně. Hradecká absolvovala ostrou generálku na domácí extralize, kde sehrála duel čtyřhry po boku Nizozemky Krajicekové. Česko-nizozemská dvojice reprezentující I. ČLTK porazila pár Kristýna Plíšková a Lucie Šafářová po dramatickém průběhu – 6:2, 3:6 a 11:9.

„Byl to ale těžký zápas. Speciálně pro nás dvě, neboť jsme tady celý den seděly, povzbuzovaly spoluhráče a pak jsme najednou šly na kurt proti holkám, které ty singly hrály,“ popisovala Hradecká v rozhovoru pro Tenisový svět.

Třiatřicetiletá tenistka si po triumfu v tenisové extralize užila poslední dny doma a v pátek nabrala směr Austrálie, kde bude v průběhu ledna na programu první vrchol sezony – Australian Open. „Zdravotně se cítím dobře,“ ujišťuje Hradecká před startem turnajového kolotoče.