Siniaková vyhlíží vánoční pohodu. Odpočinek je potřeba, říká fedcupová hrdinka

- Jan Havlovic

Kateřina Siniaková si přípravu na novou tenisovou sezonu zpestřila tradičně na domácí extralize, ve které hájila barvy Sparty. Pražský celek se do finále letos neprobojoval, a tak Siniakovou čekají dny volna. „Moc se na odpočinek těším, na Vánoce budu doma,“ lebedí si deblová světová jednička.

Letošní ročník tenisové extraligy nevynechala ani aktuálně čtvrtá nejlepší česká tenistka Kateřina Siniaková. Deblová světová jednička a fedcupová hrdinka z finálové bitvy proti USA zasáhla v barvách pražské Sparty do dvou duelů.

V souboji s krajankou Markétou Vondroušovou prohrála 2:6 a 6:7(5). Chuť si dvaadvacetiletá tenistka spravila v duelu proti Slovence Rebecce Šrámkové, kterou porazila 7:5 a 6:2.

Extraligové duely posloužily Siniakové jako kvalitní zpestření předsezonní přípravy. „Je to pro mě vlastně začátek nové sezony. Po dlouhém tréninku jsou pro mě tohle super zápasy do další sezony,“ uvědomuje si česká hráčka.

Siniakovou nyní čeká krátký oddech před blížícím se začátkem nového turnajového kolotoče. „Jsem ráda, že budu na Vánoce doma. Odlétám až po Štědrém dni,“ poodhalila dvaadvacetiletá Češka plány na příští dny.

„Moc se na volno těším. Odpočinek je potřeba,“ dodává závěrem Siniaková.

Aktuálně 31. hráčka světového žebříčku ve dvouhře začne novou sezonu na nabitém turnaji v australském Brisbane, kde se Siniaková představí poprvé v kariéře. Na tomto podniku si zahrají také Petra Kvitová a Karolína Plíšková.