Expertka Kuzněcovová. Jakou chybu našla na hře Rafaela Nadala?

- Jan Havlovic

Ruska Světlana Kuzněcovová poskytla deníku Championat rozhovor, ve kterém se negativně zmínila o technice forhendového úderu Rafaela Nadala. „Po technické stránce je prostě špatný,“ myslí si si bývalá světová dvojka o zřejmě nejsilnější tenisové zbrani španělské legendy.

Výjimečnost Rafaela Nadala jde jen těžko vyvrátit. Dvaatřcetiletý Španěl se zapsal do tenisové historie především úspěchy na Roland Garros, kde získal celkem jedenáct grandslamových titulů a antuka se stala jeho druhým domovem.

Je však jeho hra skutečně tak vytříbená? Toho názoru rozhodně není Světlana Kuzněcovová, která se v rozhovoru pro deník Championat negativně vyjádřila ohledně Nadalova forhendového úderu.

„Můžete mít perfektní techniku jako třeba Roger Federer nebo techniku Rafaela Nadala, ale podle mého názoru je jeho forhend po technické stránce prostě špatný,“ překvapila Kuzněcovová.

Aktuálně 106. hráčka světového žebříčku se poté snažila svůj názor vysvětlit. „V Rusku je u nás každý posedlý technikou hraní, ale o tom to není. Pokud jste schopni na kurtu nechat všechno a máte správně nastavenou mentalitu, můžete hrát skvěle bez ohledu na techniku úderu,“ vyjádřila Kuzněcovová svůj názor, proč je Nadal i přes zdánlivě špatnou techniku forhendu úspěšný.

Sama Kuzněcovová se dává v posledních týdnech zdravotně do kupy. Bývalou světovou dvojku trápí zraněné zápěstí, kvůli kterému se musela odhlásit z lednového Australian Open.