Skandál okolo slovenské hvězdy! Cibulková pobouřila fotkou stovky lidí, pak ji smazala

- Filip Lefenda

Že je Dominika Cibulková kromě přední tenistky také velkou milovnicí módy, je známá věc. Tentokrát však Slovenka zřejmě přestřelila. Poté, co na svůj instagramový účet umístila fotku v kožichu z opice, se s negativními reakcemi roztrhl pytel natolik, že byla vítězka předloňského Turnaje mistryň nucena snímek smazat. Ten už ale mezi tím sdílely stovky dalších lidí...

O celé záležitosti informoval jako první server topky.sk. Poprask vyvolala fotografie v kožichu bílé opice. Sama tenistka se přitom netají, že podobných kousků, na jejichž výrobu padají životy nevinných exotických zvířat, má v šatníku více. Libuje si například i v kabelkách.

„Je nechutná,“ rojí se na Facebooku reakce. „Odporné, fuj,“ stojí v dalších. A to jsou pouze ty publikovatelné, další obsahují výrazy mnohem ostřejšího zrna.

A kritika jen tak nepomine. Ačkoliv totiž devětadvacetiletá Slovenka původní příspěvek ze svého Instagramu již odstranila, sdílejí její fotku skrze další facebookové skupiny stovky a stovky lidí.

„Co se musí stát člověku, jestliže má potřebu nosit na sobě kožich z opice? Proč dokáže být tak krutá? Jen kvůli společenskému postavení? Proč se cítí sportovkyně lépe v kožešině, kterou nepotřebuje? Když ví, že při výrobě umírají desítky až stovky živých tvorů, kteří žili bídný život a byli týráni, jen aby si pak někdo tento luxus ´koupil´ a cítil se v něm krásnější? Lepší? Hodnotnější?“ ptá se autor příspěvku ve skupině Eko_inak, čímž rozpoutal bouřlivou diskuzi.

A většina komentujících s textem souhlasí. V menšině jsou pak ti, kteří se Slovenky zastávají. „Sekne jí. Když na to má, ať si ho koupí. Pozastavovat byste se měli nad těmi, co ty opice zabíjejí, a ne nad ní, že si kožich koupila,“ stojí například v jedné z reakcí.

Jedno je jisté. Cibulková, které někteří spílají až do „sadistické atrapy člověka,“ už si příště asi pořádně rozmyslí, zda se o svůj nový „úlovek“ s fanoušky na internetu podělí.