Recept pro mladé tenistky? Serena prozradila, čím se trestala po prohraných zápasech

- Jan Havlovic

Mladé tenistky často pátrají po receptu, jak se nejlépe poučit z prohraných duelů. Možnou odpověď nyní přinesla jedna z nejpovolanějších – legendární Serena Williamsová. Vítězka 23 grandslamových trofejí prozradila, že se v minulosti dívala na každý svůj prohraný zápas, což brala jako formu určitého trestu. „Bylo to tak bolestivé,“ vzpomíná sedmatřicetiletá Američanka.

Z každé porážky by si měl člověk vzít nějaké ponaučení. Serena Williamsová na to šla po svém. Po každé prohře si sedla k televizi a za trest sledovala zápas, ve kterém byla její soupeřka lepší. „Neměla jsem to vůbec ráda. Přišlo mi jako bych se sebetrýznila,“ líčí Williamsová nepěkné vzpomínky.

Právě myšlenky na možné sledování svých porážek hnaly Williamsovou při zápasech kupředu. „Snažila jsem se hlavně neprohrávat, abych nemusela koukat na své porážky,“ přiznává legenda světového tenisu.

Vítězka 23 grandslamových trofejí má v posledních dnech zcela jiné starosti, než sledování svých proher. V Miami otevřela vlastní obchod s módním oblečením. Kamenná prodejna americké tenistky nese název: „Strong. Sophisticated. Sexy. Serena Williams“.

Na slavnostní otevření obchodu v Miami Beach dorazila řada známých osobností včetně dánské tenistky Caroline Wozniacké, která se na Floridě připravuje na novou sezonu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Pre-season week 1 in the books! Can you tell we are excited?!??‍♀️? @serenawilliams

Příspěvek sdílený Caroline Wozniacki (@carowozniacki),Pro 7, 2018 v 11:26 PST