Ve třiceti letech končí. Bývalá členka elitní čtyřicítky poslala fanouškům originální vzkaz

- Jan Vojkůvka

Novozélandská tenistka Marina Erakovicová má za sebou těžký rok, během něhož se dlouho rozhodovala, jak naložit se svým profesionálním životem, který jí komplikovalo množství zranění včetně vleklé bolesti zad. Třicetiletá hráčka se nakonec rozhodla raději své trápení ukončit a svou kariéru uzavřít. Učinila tak velmi originálním způsobem.

Ve vtipném oznámení se bývalá 39. hráčka světa rozloučila originálním způsobem se svou tenisovou kariérou a nezapomněla ani na vtipnou vložku, když si oddechla, že se nevdává, ani není těhotná.

Novozélandská, nyní už bývalá, tenistka, během své třináctileté profesionální kariéry vyhrála jeden titul jako singlistka a dalších osm trofejí přidala ve čtyřhře, v níž se jejím maximem stalo 25. místo světa.

Když v roce 2013 vyhrála podnik v Memphisu, stala se první hráčkou z Nového Zélandu, jež slavila singlový titul na okruhu WTA od roku 1989. „Jsem neskutečně hrdá, že jsem byla jednou z hlavních sportovkyň Nového Zélandu a mohla jsem reprezentovat svou zemi,“ cituje Erakovicovou web stuff.co.nz.

„Hrála jsem v 53 zemích světa. Navštívit nespočet měst jako jediná zástupkyně země Kiwi (přezdívka Nového Zélandu) nebylo snadné,“ podotkla Erakovicová. Její tělo však v posledních letech a zejména letos zradilo zdraví.

„V posledních několika letech jsem bojovala s náročným životem na okruhu a pro moje tělo začalo být hodně složité, aby se vypořádalo s úrovní hry, na kterou jsme byla zvyklá,“ uvedla. „Rozhodla jsem se vzít si letos volno a dát svému tělu čas na regeneraci. Nakonec jsem po dlouhé době dospěla k názoru, že je lepší raketu definitivně odložit,“ dodala.