Pokažená rozlučka? Jsem čtvrtá pod čarou, nevěší Šafářová hlavu před derniérou

- Jan Havlovic

Plánovaná rozlučka Lucie Šafářové se v tomto týdnu mírně zkomplikovala. Jednatřicetiletá tenistka se totiž nevešla do hlavní soutěže dvouhry Australian Open. Sama tenistka věří, že se do elitní společnosti 102 hráček nakonec dostane. „Jsem čtvrtá pod čarou, hráčky se budou odhlašovat,“ říká Šafářová v rozhovoru pro iDnes.cz.

Vyhlídky Lucie Šafářové před tenisovou derniérou nejsou bůhvíjak růžové. Při aktuální situaci by se jednatřicetiletá tenistka musela na Australian Open prodírat zrádnou kvalifikací. Sama Šafářová věří, že by se kvalifikačním bojům mohla vyhnout. „Zatím jsem čtvrtá pod čarou. Uvidíme, hráčky se budou odhlašovat,“ cituje Šafářovou server iDnes.cz.

Na „pomoc“ ostatních hráček se však Šafářová příliš spoléhat nemůže. Na startu nové sezony jsou tradičně tenistky „v plné zbroji“, ale stát se může cokoliv. Pokud by jednatřicetiletá Češka musela skutečně do kvalifikace, znamenalo by to změnu plánu.

„Nejspíš bych musela přebookovat letenky, které mám zatím na první lednový týden. Ale pořád tajně doufám, že bych se mohla dostat do hlavní soutěže,“ dodává pětinásobná grandslamová šampionka ve čtyřhře – dva z nich vybojovala právě na Australian Open. 

Šafářová si poslední momenty tenisové profesionálky užívá doma v Brně. „Dřív bych trénovala v teple na Floridě, což by bylo na přechod do Austrálie lepší. Ale už chci být doma a připravuju se tady,“ vysvětluje.

Malou nadějí je pro Šafářovou udělení divoké karty pro start v hlavní soutěži. To však není příliš pravděpodobné. Polovina z osmi divokých karet je již udělena a zbývající čtyři dostanou nejspíše domácí tenistky. Tomuto tématu jsme se podrobně věnovali ZDE.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Coach #rocky? sees all the details! ?? #prep2019 #ausopen

Příspěvek sdílený Lucie Safarova (@lucie.safarova),Pro 7, 2018 v 4:46 PST