Mauresmová znovu do akce? Francouzka by měla převzít krajana

- Radek Štohl

Amélie Mauresmová by znovu mohla trénovat. Bývalá světová jednička ve dvouhře je v posledních hodinách spojována s Lucasem Pouillem, který po šesti letech ukončil spolupráci s Emmanuelem Planquem.

Mauresmová dosáhla velkých úspěchů během hráčské kariéry. V roce 2006 na Australian Open a French Open získala titul z dvouhry, o rok dříve ovládla Turnaj mistryň. Sezóna 2005 byla pro Francouzku vydařená také ve čtyřhře, ve Wimbledonu po boku Světlany Kuzněcovové dokráčela do finále.

Aktuálně devětatřicetiletá Mauresmová se do individuálního trenérského řemesla ponořila před šesti lety, kdy vypomáhala Viktorii Azarenkové, běloruská tenistka v té době získala bronzovou medaili z dvouhry. V roce 2013 se těsně před Wimbledonem připojila k Marion Bartoliové, která celý grandslam vyhrála. V letech 2014 až 2016 vedla Andyho Murrayho.

Kapitánka francouzského fedcupového týmu z období 2012 až 2016 by nyní mohla hlásit návrat k trenérskému řemeslu. Dle deníku L'Equipe se totiž v nejbližších dnech ujme Lucase Pouilleho. Aktuálně čtyřiadvacetiletý tenista před měsícem ze svého týmu vyprovodil Emmanuela Planquea, za čímž francouzský plátek hledá budoucí angažování Mauresmové.

Pouille letošní sezónu začal výborně, na podnicích v Montpellier, Marseille a Dubaji postoupil do finále, zásluhou čehož se poprvé v kariéře objevil na desátém místě světa. Jeho výkony následně šly dolů a ročník uzavřel na dvaatřicáté pozici. Po nevydařené druhé polovině sezóny hodlá ve své hře něco změnit a k tomu by mu měla pomoci právě Mauresmová.