Dobré duše manželů Djokovičových. Slavný pár rozjel charitativní kampaň

- Jan Havlovic

O Novaku Djokovičovi je známo, že je nejenom výborným tenistou, ale také člověkem s obrovským charakterem. Jednatřicetiletý tenista společně se svou manželkou Jelenou založili před několika lety vlastní nadaci. Slavný pár nyní rozjel v rámci „Novak Djoković Foundation“ akci, kdy ke každému darovanému dolaru přihodí světová jednička z vlastní kapsy další jeden dolar navrch. Tato dobročinná akce trvá až do 8. ledna 2019.

Nadaci Novaka Djokoviče řídí z pozice ředitelky manželka aktuální světové tenisové jedničky Jelena Djokovičová. Tato organizace se zaobírá dobročinnými aktivitami a charitativními projekty, které pomáhají dětem v nouzi.

Novak a Jelena Djokovičovi se na konci roku rozhodli rozjet další dobročinnou akci na pomoc druhým. „Rádi bychom vám oznámili, že budeme každý váš finanční příspěvek v naší nadaci zdvojnásobovat – dolar za dolar. Tato kampaň platí až do 8. ledna 2019, aby se vaše pomoc dostala co možná nejdál. Kdo se k nám přidá?“ stojí na instagramovém profilu nadace Novaka Djokoviče.

„Za každý 1$, který věnujete, přidáme další 1$, tudíž váš finanční příspěvek se může dostat dál a pomoci více dětem,“ dodal Novak Djokovič na svém profilu.

Rozhodnutí manželů Djokovičových vyvolalo mezi lidmi velkou vlnu pozitivních ohlasů a reakcí.


Galerie