Přetlak superhvězd. V Sydney budou hrát i české hráčky

- Jan Vojkůvka

Světová jednička Simona Halepová, bývalé jedničky Angelique Kerberová či Karolína Plíšková, vítězka US Open Naomi Osakaová, dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová... Turnaj v australském Sydney nabídne nebývale silné startovní pole, které organizátoři potvrdili během pondělního dopoledne.

V Sydney, kde bude pomalu vrcholit příprava na Australian Open, se představí od 6. do 12. ledna hned 8 z 10 členek elitní světové desítky.

Neskutečně nabité startovní pole má zatím potvrzených 21 jmen a nejníže postavenou hráčkou na žebříčku je Su-wej Sie z Tchajwanu, jež figuruje na 28. místě.

Kromě Halepové, obhájkyně titulu Kerberové, Plíškové, Kvitové a OSakaové se z elitní desítky na turnaji představí také Sloane Stephensová, Kiki Bertensová a Darja Kasatkinová. Z top 10 budou v Sydney chybět pouze Caroline Wozniacká a Elina Svitolinová.

Chybět nebudou ani hráčky jako Aryna Sabalenková, Anastasija Sevastovová, Elise Bertensová, Jelena Ostapenková, bývalá světová jednička Garbine Muguruzaová nebo domácí hvězda Ashleigh Bartyová.

Z českého hlediska byl senzační rok 2015, kdy se v Sydney dostaly do finále Petra Kvitová s Karolínou Plíškovou a titul získala po vyrovnané bitvě a výhře 7:6(5), 7:6(6) Kvitová.