Chce být psycholožkou. Bývalá 32. hráčka světa ukončila v šestadvaceti letech kariéru

- Jan Vojkůvka

Dva roky se Bojana Jovanovská trápila se zraněními a podstupovala operace. Letos se vrátila na kurty, ale její comeback se příliš nevyvedl. Po nepovedené sezoně se rozhodla k razantnímu kroku a v pouhých 26 letech ukončila kariéru.

„Po spoustě přemýšlení a hodně zranění a operací jsem musela učinit velmi těžké, ale rozhodné řešení,“ napsala Jovanovská na sociálních sítích. „Lásku a vášeň k tenisu stále chovám, ale moje tělo už není schopné pokračovat,“ podotkla.

Šestadvacetiletá bývalá tenistka, jež vystoupala až na 32. místo světa, vyhrála během kariéry dva tituly na okruhu WTA (v roce 2012 v Baku a 2013 v Taškentu) a jednu trofej na turnaji WTA 125k Series.

Na své kariérní maximum vystoupala v srpnu 2014. Na grandslamu dokráčela nejdále do čtvrtého kola na Australian Open v roce 2013. Byla také pravidelnou reprezentantkou a za Srbsko hrála pět let Fed Cup.

V letech 2016 a 2017 odehrála jen pět zápasů kvůli zraněním zápěstí a ramene. Během své profesionální pauzy začala studovat a vdala se.

„Mým příštím cílem je dostudovat psychologii a pak pokračovat v tenisových aktivitách, ale tentokrát jako trenérka,“ dodala.