Denní menu 2.12.2018: Vrcholí futury na českém území, Konečný má aspoň jeden titul

- Tomáš Macák

Ačkoliv ti nejlepší tenisté světa prožívají období posezónního spánku, který je ovšem vyplněný tvrdou tréninkovou dřinou, v České republice se dnes rozhodne o vítězi hned ve dvou českých městech. Na ITF akci v Milovicích je finále dvouhry bez české účasti. Domácí barvy se tak pokusí zachránit aspoň ve finálovém souboji čtyřhry Dagmar Dudláková. Na pražském futuru je z domácího pohledu situace mnohem růžovější, neboť Michal Konečný mohl ukořistit během posledního dne akce hned dvě trofeje. První pokus, ten singlový, vítězný nebyl. Ve čtyřhře už ale Konečný po boku Marka Gengela uspěl. Dominika Palán míří v Tunisku do další fáze kvalifikace.

Singlovou trofej Konečný nezískal
Michal Konečný (576.) měl velkou příležitost vybojovat první letošní titul ve dvouhře, ovšem ve finále na pražském podniku s názvem Neride Indoor Open podlehl nasazené dvojce, kterou byl Španěl Martinavarro (341.). Český tenista prožil bídný první set, který prohrál 1:6, ovšem Konečného mohou mrzet především čtyři neproměněné setboly ve druhé sadě. V tiebreaku už jeho soupeř utkání dokázal s přehledem dovést do vítězného konce (7:6(1)). Martinavarro tak má čtvrtou trofej v sezóně.

Deblové spravení nálady
Během dopoledne neuspěl v domácím finále na futuru v Praze. Šanci na rychlý reparát měl ve finálovém popoledním souboji ve čtyřhře, který odehrál po boku Marka Gengela. A druhá bitva už byla úspěšná. Daniel Pátý a Ondřej Štyler zvládli proti svých krajanům uhrát jen sedm gemů. Celkově tak Konečný s Gengelem vyhráli 7:5 a 6:2. Pro prvně jmenovaného je to druhý titul ze čtyřhry v tomto roce, jeho kolega má tři celková vítězství.

Milovice Indoor Open (ženy, CZE, 15 000 USD, hala)
Finále čtyřhry
Kružkovová (RUS), Saldenová (BEL) [1] – DUDLÁKOVÁ, Zawadzká (POL) 6:0, 6:2

Turnaji se věnujeme v samostatném článku.

Neride Indoor Open 2018, Praha (muži, CZE, 15 000 USD, hala)
Finále dvouhry
MICHAL KONEČNÝ (612.) [8] – Andres Artunedo Martinavarro (ESP, 350.) [2] 1:6, 6:7(1)

Finále čtyřhry
GENGEL, KONEČNÝ – PÁTÝ, ŠTYLER 7:5, 6:2

Turnaji se věnujeme v samostatném článku.

Magic Hotel Tours, Monastir (muži, TUN, 15 000 USD, tvrdý povrch)
2. kolo kvalifikace
DOMINIK PALÁN (1843.) – Nicolo Inserra(ITA, 1745.) [16] 6:1, 6:3