Definitivní tečka? Bývalá světová sedmička podruhé ukončila kariéru

- Jan Vojkůvka

Švýcarská tenistka Patty Schnyderová se rozhodl podruhé ukončit svou aktivní kariéru. Ve svých 39 letech odehrála poslední zápas ve francouzské lize, v níž podlehla Lauře Pousové 7:5, 6:7, 2:6.

„Nebylo o čem přemýšlet. Dne 21. listopadu 2018 v 15:20,23 jsem odehrála svůj poslední míček proti mečbolu soupeřky. Jsem vděčná za celých 20 let profesionálního tenisu bez většího zranění. Teď je čas zkusit něco nového,“ napsala Schnyderová na Twitteru.

Schnyderová se poprvé uchýlila ke konci kariéry v roce 2011 a tenisu se věnovala spíš okrajově s občasnými starty v soutěžních zápasech. Na kurty se vrátila definitivně až po listopadu 2014, kdy se jí narodila dcera Kim. Svůj comeback provedla v květnu následujícího roku.

Bývalá světová sedmička vyhrála na okruhu WTA sedm titulů ve dvouhře a dalších pět ve čtyřhře. Během kariéry se dostala do semifinále Australian Open 2004 a šestkrát byla ve čtvrtfinále grandslamu.

Po svém comebacku v roce 2015 vyhrála čtyři tituly na okruhu ITF a dosáhla celkem osmi finálových zápasů. Prosadila se ale i mezi elitou, když v této sezoně prošla kvalifikací na US Open a stala se nejstarší ženou, která se kvalifikovala na grandslamový turnaj. V prvním kole však prohrála s Ruskou Šarapovovou.