Djokovič gratuloval chorvatským šampionům. Co ho učarovalo na společné fotce?

- Jan Havlovic

Tenisový svět v neděli poznal poslední vítěze Davisova poháru v rámci starého hracího formátu. V zaplněné hale v Lille se Chorvaté radovali podruhé v historii ze zisku "salátové mísy". K vítězstvím gratulovala také světová jednička Novak Djokovič, který rovněž ocenil vzájemný respekt aktérů finálového střetnutí.

Chorvatům se o víkendu podařilo stát desátou zemí v historii, která má na svém kontě více než jednu „salátovou“ mísu. Do společnosti USA, Austrálie nebo také České republiky dostal Chorvatsko hrdina víkendu Marin Čilič, který zařídil hned dva body.

Výběru kapitána Zeljka Krajana gratuloval celý tenisový svět, včetně světové jedničky Novaka Djokoviče. „Velká gratulace chorvatskému týmu. Tihle hoši jsou nejen výborní tenisté, ale také velmi dobří lidé, což oceňuji a vážím si toho,“ napsal Djokovič na Twitter.

Světová jednička také ocenila vzájemný respekt mezi oběma finálovými účastníky. Poražení Francouzi totiž po zápase dorazili do šatny Chorvatska, aby vítězům poblahopřáli. Na závěr si oba mančafty udělali společnou fotografii. „Nádherný snímek obou týmů po zápase vypovídá o velkém vzájemném respektu. Přesně o tom sport je,“ chválil Djokovič.

Chorvatský výběr se stal zároveň poslední zemí, která ovládla Davisův poháru v jeho tradiční podobě. Příští roku se bude o slavnou trofej hrát na velkém finálovém turnaji na konci sezony v Madridu.