Tisíce Chorvatů vítaly své šampiony. Čorič zpíval s fanoušky

- Jan Vojkůvka

Tisíce chorvatských příznivců v pondělí tančilo a oslavovalo na náměstí v Záhřebu, kam dorazili čerství daviscupoví šampioni. Chorvatský tenis se po 13 letech dočkal zisku salátové mísy, kterou si parta kolem světové sedmičky Marina Čiliča přivezla z francouzského Lille po výhře 3:1 na zápasy.

Hrdinové daviscupového finále nasedli přímo na letišti do speciálního autobusu, který je zavezl do centra hlavního města Chorvatska. Náměstí Bana Jelačiče je tou dobou už čekali tisíce příznivců.

Tenisté spolu se spolu s fanoušky radovali z velkého úspěchu v týmové soutěži, která o víkendu měla svou derniéru ve staré podobě. Zpěv se střídal se skandováním a poskakováním.

„Jsme hrozně šťastní, že jsme dovezli tuto trofej do Chorvatska a můžeme všem ukázat, že jsme nejlepší,“ volal z podia do zaplněného náměstí Čilič.

Šťastné chvíle si hodně užíval dvaadvacetiletý Borna Čorič. Mladý Chorvat si v jednu chvíli vzal mikrofon a po krátkém proslovu spustil chorál, při kterém se k němu přidaly tisíce fanoušků.

Příští rok budou Chorvaté obhajovat daviscupový titul v novém formátu soutěže, při němž se ve španělském Madridu představí hned 18 zemí.