Poslední daviscupový zápas. Tímhle vše končí, potvrdil Pouille

- Jan Vojkůvka

Během finále proti Chorvatsku byl Lucas Pouille pouhým náhradníkem. Nakonec se v neděli přeci jen dostal na kurt, když nahradil Jeremyho Chardyho. V souboji s Marinem Čiličem ale prohrál 0:3 na sety a Francie prohrála celé finále 1:3 na zápasy. Pro mladého hráče tím definitivně skončila reprezentační kariéra.

Ve svých teprve čtyřiadvaceti letech měl Pouille před sebou ještě spoustu let, během kterých mohl hrát oblíbenou týmovou soutěž. Změna formátu ho však znechutila natolik, že už v září oznámil úmysl ukončit daviscupovou kariéru.

Pouille tehdy řekl, že dohraje letošní ročník a tím pro něho Davis Cup skončil. Po nedělní porážce s Čiličem svůj názor nezměnil.

„Tohle byl můj poslední daviscupový zápas, žádný další v novém formátu neodehraju a svůj názor na to nezměním,“ sdělil Francouz na tiskové konferenci.

Z rozhodnutí mladého tenisty nemá radost například francouzský kapitán Yannick Noah, jenž ho však chápe. Sám má v Davis Cupu odehráno spoustu duelů a patří k velkým kritikům změn, které schválila ITF.

Pouille tak v pouhých 24 letech ukončil reprezentační kariéru. Takovou perličkou je, že jeho poslední zápas za Francii byl zároveň vůbec posledním utkání starého formátu Davis Cupu. Žádný další se minimálně v nejbližších 25 letech neuskuteční. Pokud ITF a skupina Kosmos nepřehodnotí v dalších letech své plány.