Exhibice plná hvězd. Do Sydney se sjedou velká esa mužského tenisu

- Jan Vojkůvka

Australské Sydney se na začátku roku stane svědkem dalšího ročníku exhibičního turnaje FAST4. Na turnaj se specifickými pravidly se sjedou skutečná esa mužského tenisu, kteří budou zápolit ve velmi rychlých duelech už 7. ledna.

Do Sydney přijedou sedmnáctinásobný grandslamový šampion Rafael Nadal, vítěz Turnaje mistrů 2017 Grigor Dimitrov, finalista Wimbledonu Milos Raonic a posledním účastníkem bude domácí favorit Nick Kyrgios.

V předchozích ročnících exhibice přichystala souboje Australanů proti hráčům ze zbytku světa a Kyrgios se zúčastnil hned tří po sobě jdoucích exhibic. Pro nové vydání exhibice se chystají prozatím nespecifikované změny.

Co však zůstává stejné, jsou pravidla. Fast4 tennis je specifický v tom, že se hraje na tři vítězné sety do 4 gemů s případným tiebreakem za stavu 3:3. V každém gemu se hraje na 4 vyhrané míče bez výhody a v tiebreaku rovněž není nutnost vybojovat dvoubodový rozdíl, přičemž vítězí ten, kdo jako první získá 5 bodů.

Povolen je také dotyk míčku o síť při servisu a pauzy mezi gemy jsou standardně minutové. Během pauzy by si hráči neměli sedat, aby utkání mnohem rychleji ubíhalo.