Finále DC: Chorvaté mají titul na dosah! Po pátku vedou 2:0

- Jan Havlovic

Poslední velká tenisová akce tohoto roku je tady! Ve francouzském Lille vypuklo v pátek odpoledne finále Davis Cupu mezi výběrem domácí Francie a Chorvatska. Úvodní dvouhru na Stade Pierra Mauroya vyhrál Chorvat Borna Čorič nad francouzskou jedničkou Jeremym Chardym. Ve druhém pátečním zápase zvládl roli favorita Marin Čilič, který ve třech setech porazil Jo-Wilfrieda Tsongu.

Úvodní zápas finále Davis Cupu proti sobě svedl domácího Jeremyho Chardyho a Chorvata Bornu Čoriče. Francouz Chardy v utkání ale nedokázal klást příliš velký odpor, nevyužil ani jeden brejkbol a prohrál 2:6, 5:7, 4:6.

Čorič v prvním setu vybojoval vedení 4:0 a dějství doservíroval. Druhý, nejvyrovnanější set, rozhodl brejk až z jedenáctého gemu. Ve třetím setu úvodní dvouhry pak Chardy přišel o podání ve třetí hře a nedokázal s výsledkem už nic udělat.

Ve druhém utkání se proti sobě postavili domácí Jo-Wilfried Tsonga a Chorvat Marin Čilič. Zápas se mnohem více vydařil světové sedmičce Čiličovi, jemuž se podařilo francouzskou dvojku porazit 6:3, 7:5, 6:4.

Stejně jako v prvním utkání, ani tentokrát nedokázal domácí tenista sebrat svému soupeři podání a Čiličovi tak stačilo uhrát v každé sadě jeden brejk. V úvodní sadě to zvládl v šesté hře, ve druhém setu pak v 11. gemu a ve třetím dějství Čilič rozhodl v pátém gemu.

Finále Davisova poháru – Lille

Pátek 23.11.
Jeremy Chardy (FRA, 40.) – Borna Čorič (CRO, 12.) 2:6, 5:7, 4:6
Jo-Wilfried Tsonga (FRA, 259.) – Marin Čilič (CRO, 7.) 3:6, 5:7, 4:6