Davis Cup: Víkendový souboj byl rozlosován. Loňský finálový hrdina chybí v nominaci

- Radek Štohl

Los finále Davis Cupu je na světě. Úvodní zápas sehrají Jeremy Chardy a Borna Čorič, po této dvojici se na kurtu představí Jo-Wilfried Tsonga a Marin Čilič. Do nominace Francie se nedostal Lucas Pouille, který v loňském posledním zápase finále proti Steve Darcisovi získal třetí bod, zásluhou čehož se z trofeje radovala právě jeho země.

Do týmu Francie se nakonec dostala čtveřice Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut, Jo-Wilfried Tsonga a Jeremy Chardy. Na úkor Pouilleho se mezi vyvolenými objevil Tsonga, který letos odehrál jen šest turnajů a po Australian Open se dočkal tří vítězství. Stoprocentní to se zkušeným tenistou není ani nyní, i přes problémy s ramenem však od Yannicka Noaha obdržel důvěru.

Tu se bude Tsonga snažit naplnit ve druhém zápase daviscupového finále, ve kterém se Francouz utká s neméně ostříleným Marinem Čiličem. Vzájemná bilance však o jeden duel hovoří ve prospěch Čiliče, chorvatský tenista vede 5:4 na zápasy.

Vedle vítěze US Open 2014 se v týmu Željko Krajana ocitá také Ivan Dodig, Mate Pavič a Borna Čorič. Ten za Chorvaty celé finále zahájí, když se utká proti Jeremy Chardymu, jehož porazil jednou ze tří duelů.

První zápas v Lille se odehraje od 14:00, nedělní dvouhry by měla začít o hodinu dříve.