Bod od titulu. Dzalamidzeová skrečovala dramatické finále při vlastním mečbolu

- Jan Havlovic

Pořádně dramatický byl závěr finálového duelu čtyřhry na turnaji v Tchaj-peji. Favorizovaný pár Dorošinovová, Dzalamidzeová měl v pořadí již třetí mečbol. Druhá jmenovaná se jej snažila proměnit, avšak při úderu se zranila a utkání musela skrečovat. Titul tak doslova spadl do klína soupeřkám – indické dvojici Rainová, Thandiová. Zraněnou ruskou deblistku pak museli lékaři odvážet z kurtu na invalidním vozíku.

Rusky Olga Dorošinovová s Natělou Dzalamidzeovou vstupovaly do finálového souboje v Tchaj-peji v roli favoritek. Outsiderky Rainová a Thandiová z Indie byly však více než vyrovnaným soupeřem. 

Dorošinovová s Dzalamidzeovou měly v rozhodujícím tiebreaku hned dva mečboly, ani jeden však nevyužily. Možnost ukončit duel promrhaly posléze také indické tenistky. Favorizované Rusky si následně vypracovaly třetí možnost uzmout pro sebe deblový titul.

V osudové výměně zápasu se Dzalamidzeová snažila dostihnout míček, což se jí podařilo a také jej odehrála. Ten však skončil v autu a navíc se pětadvacetiletá Ruska ošklivě zranila. Dzalamidzeová nebyla schopna pokračovat v zápase a musela utkání skrečovat.

Titul tak doslova spadl do klína Thandiové s Rainovou. V danou chvíli však byla veškerá pozornost směřována na zraněnou Dzalamidzeovou, kterou museli ošetřovatelé odvážet z kurtu, dle dostupných informací, na invalidním vozíku.

Přejeme brzké uzdravení!