Velká rána pro Francii. Finále Davis Cupu odehraje bez nejlepšího hráče

- Jan Vojkůvka

Horší vývoj příprava Francie na finále Davis Cupu mít nemohla. Obhájci titulu se budou muset příští týden v souboji s Chorvatskem obejít bez své žebříčkové jedničky Richarda Gasqueta, který kvůli blíže nespecifikovanému zranění finálový duel vynechá.

„Jsem neskutečně zklamaný, že musím oznámit svou absenci pro finále. Stojím plně za naším týmem a věřím, že dokážeme zvítězit,“ napsal Gasquet stručně na svém na Twitteru. S tím, co Francouze trápí, se nesvěřil.

Kapitán Yannick Noah sice měl dostatek hráčů, kterými mohl Gasqueta nahradit, ale ztráta týmové jedničky je přeci jen výrazným oslabením týmu v boji o obhajobu loňského triumfu. Francie do zápasu nakonec nasadí Lucase Pouilleho, Jo-Wilfrieda Tsongu, jehož po většinu sezony trápila zranění, Jeremyho Chardyho a deblisty Nicolase Mahuta s Pierrem-Huguesem Herbertem.

Proti Chorvatům bude Francie nejen v oslabení o týmovou jedničku, ale i celkově z žebříčkového hlediska. Do francouzského Lille totiž dorazí jak světová sedmička Marin Čilič, tak dvanáctka Borna Čorič.

Vůbec poslední klasické finále Davis Cupu, které se bude hrát 23.-25. listopadu, si přinejmenším na chorvatské lavičce užijí i Franko Škugor, Mate Pavič a Ivan Dodig.