Cesta k nápravě? Kontroverzní Kyrgios navštěvuje psychology

- Jan Vojkůvka

Temperamentní australská tenisová hvězda Nick Kyrgios pracuje na své nápravě. Mladý tenista přiznal, že navštěvuje několik psychologů, aby dokázal zlepšit svůj projev na dvorci, vyhnout se eskapádám a proniknout až na samotný vrchol tenisové hierarchie.

Kyrgios je už několik let silně kritizován za své výstřelky na kurtu i mimo něj. Sám přiznává, že jeho psychika je jako horská dráha a to se svými vrcholy i pády.

„Letos jsem se trápil s pár věcmi jak na kurtu, tak mimo kurt a nebyl to pro mě snadný rok,“ podotkl Kyrgios v rozhovoru pro deník Canberra Times. Připomenul tím nejen své zdravotní problémy, ale také činy, za které si opětovně vysloužil kritiku. Australan je známý tím, že ho občas tenisové zápolení nebaví a zápasy je schopen vypustit, či ve snaze o získání motivace tvoří spíš šaškárny, kterými se snaží na kurtu zabavit.

Co se zdraví týče, to si v roce 2018 na Kyrgiosovi vybralo svou daň. Kromě problémů v průběhu sezony byl také nucen v říjnu předčasně ukončit sezonu po turnaji v Moskvě, kde si poranil loket. Australan také přišel o pozici národní jedničky, kterou mu odebral devatenáctiletý Alex De Minaur.

Aby se třiadvacetiletý Kyrgios vrátil do herní i psychické pohody, rozhodl se, kromě léčby svého zranění, začít navštěvovat psychology. Ti mu mají pomoci ve stabilizaci psychiky a získání určitého nadhledu. „Začal jsem je navštěvovat a snažím se s nimi dostat své mentální zdraví na vrchol,“ uvedl.

„Snažím se být víc otevřený a mluvit o svých problémech. Necítím, že bych měl dál zamlčovat určité věci a snad mi to pomůže ve zlepšení,“ dodal Kyrgios, který přiznal obrovské štěstí, že může hrát tenis na vrcholové úrovni. Jeho cílem pro příští sezonu je především eliminovat veškeré své výstřelky.