Ostravu čekají tenisové žně! V únoru se zde bude hrát Fed Cup i Davis Cup

- Jan Havlovic

Potvrzeno! Na začátku příštího roku bude Ostrava hostit dvě velké tenisové akce. Bude se zde totiž hrát první kolo Davis Cupu i Fed Cupu. V obou případech se české národní výběry představí v Ostrava Areně, která bude mít kapacitu 6 500 diváků. Muži vyzvou Nizozemce, úřadující šampionky přivítají Rumunky.

První kolo Davisova poháru se odehraje v ostravské Ostravar areně 1. a 2. února 2019. Český výběr vedený Jaroslavem Navrátilem se do Ostravy vrátí znovu po necelém roce – letos v dubnu Veselý a spol. porazili v porubské RT Torax areně Izrael 3:1. 

Čeští reprezentanti se nyní ukáží fanouškům ve větší Ostravar areně, kde vyzvou Nizozemce. A půjde o hodně. Vítěz tohoto kvalifikačního kola si totiž zajistí místo na závěrečném finálovém turnaji, který bude hostit koncem roku Madrid. 

Do Ostravy zamíří o týden později také české fedcupové reprezentantky. Úřadující šampionky se ukáží ostravskému publiku znovu po dvou letech. Při dosud posledním představení v Ostrava Areně si Češky poradily se Španělkami.

Kapitáni obou českých výběrů Petr Pála a Jaroslav Navrátil se shodli na tvrdém povrchu, na kterém se naposledy hrálo o víkendu fedcupové finále v O2 areně.

„Těšíme se na návrat do Ostravy a bude nám velkou ctí přivést místním skvělým diákům pohár pro vítězky Fed Cupu. Předprodej vstupenek připravujeme tak, aby je bylo možno koupit ještě před Vánoci, jako dárek,“ upřesnil Miroslav Černošek, majitel agentury Česká sportovní, která utkání Davis Cupu a Fed Cupu zajišťuje.

„Jsem přesvědčen, že oba týmy nastoupí v silných sestavách, se svými oporami, ale i s novými tvářemi,“ věří Černošek. „Diváky i organizátory čeká unikátní dvojboj, který jsme zatím v jednom místě nezažili. Děkujeme za velkou vstřícnost a pochopení klubu HC Vítkovice Ridera, který na 14 dnů připravíme o jejich domácí halu,“ doplnil závěrem majitel České sportovní.