Rozdílné cesty českých hrdinek: Siniaková míří za exotikou, Kvitová k zubaři

- Jan Havovic

Dlouhá, jedenáct měsíců trvající turnajová šňůra, skončila českým tenistkám o tomto víkendu. České kvarteto zakončilo sezonu velkolepě – dalším fedcupovým triumfem. Nyní přichází na řadu zasloužené volno. Hrdinka víknedu Kateřina Siniaková zamíří za exotikou, Strýcová na hory a Kvitová k zubaři. „Mám dlouho zánět v dásni,“ vysvětluje česká jednička. Kapitán Petr Pála bude trénovat ve svém centru v Praze.

Celoroční dřina pro Kvitovou a spol. skončila. Alespoň na chvilku. Na přelomu listopadu a prosince totiž většina tenistů startuje přípravu na novou sezonu. O hodinách dřiny v tělocvičně však české fedcupové hrdinky nyní nechtějí ani slyšet. Teď si budou užívat zasloužené volno.

„Letím za teplem k moři. Odpočívat a nic nedělat dokážu moc dobře,“ smála se u Novotného lávky Kateřina Siniaková, která míří na exotický ostrov Mauricius.

Úplně jiné starosti má Petra Kvitová, kterou čeká návštěva zubaře. „Mám dlouho zánět v dásni a potřeboval by ven. Nebolí to, ale může to každou chvilku vypuknout. Doufejme, že bych se mohla zbavit neduhů,“ věří česká tenisová jednička. 

Na volné dny se těší také Barbora Strýcová, která zvolila místo exotických destinacích rakouské Alpy. U našich jižních sousedů si bude užívat volno na ledovci v Söldenu.

Část dovolené už má za sebou Barbora Krejčíková, která si po Turnaji mistryň užívala zasloužené volna ve Spojených arabských emirátech. „Hodně jsem odpočívala, byla jsem na různých výletech v poušti, i na velbloudovi,“ vyprávěla světová jednička v deblu. Dovolenou však ráda odložila kvůli premiérové pozvánce do fedcupového týmu.