Zářivá premiéra Siniakové v O2 areně: Husí kůže a atmosféra, na kterou nezapomene

- David Soumar

Teprve podruhé nastupovala do fedcupového zápasu jako týmová jednička, premiérově se navíc Kateřina Siniaková ukázala na místě, kde Pálův výběr ještě ani jednou neprohrál – v pražské O2 areně. „Čekala jsem, že větší nervozita přijde, ale dlouho nepřicházela,“ popisovala Siniaková, která porazila Alison Riskeovou 6:3, 7:6 (2) a přinesla českému týmu druhý bod.

Na soupeřku vlétla, rychle vedla 4:1. Do premiérového zápasu před čtrnácti a půl tisíci fanoušky (O2 arena byla vyprodaná) vlétla v podstatě bez respektu. Pak sice nakrátko klopýtla, když soupeřce dovolila stáhnout na 4:3, ale větší komplikace nepovolila. I když cítila, že byl první set jako na houpačce, dokázala ho vyhrát.

„Prostě jsem se snažila bojovat o každý míček, hrát svoji hru. Když mi soupeřka nabídla nějakou šanci, snažila jsem se do toho chodit. Cítila jsme se dobře,“ uváděla Siniaková po zápase.

Na svou bitvu s Alison Riskeovou ale musela dlouho čekat. S napětím totiž sledovala vystoupení Babory Strýcové, která na kurtu strávil téměř tři hodiny. „Byl to obrovský zápas a Bára ho vybojovala. Byla jsem ráda, že jsem mohla nastoupit s vedením v zádech,“ popisovala tenistka z Hradce Králové chvíle před nástupem na dvorec.

Před fanoušky v O2 areně se ukázala poprvé. Již v rozhovoru pro Českou televizi přiznala, že z atmosféry v libeňské hale měla husí kůži. „Už na samotný nástup na kurt jsem se hodně těšila. Jsme fakt ráda, že se mi povedlo vyhrát. Nikdy na tu atmosféru nezapomenu,“ rozplývala se.

Z podpory od publika těžila celý zápas. V těžkých chvílích fanoušci domácí tenistku dokázali povzbudit. „Dodávali mi velkou podporu. Cítila jsem to od začátku do konce. Byl to pro mě zážitek. Užila jsem si to,“ popisovala.

A nervozita před prvním vystoupením v největší české hale? „Čekala jsem, že nervozita přijde větší, dlouho ale nepřicházela. Nervy mám sice před každým zápasem, tady jsem je ale čekala dvojnásob. Jsem ráda, že jsem to zvládla,“ usmívala se blonďatá tenistka a spěchala na večeři.

Další mač totiž Kateřinu Siniakovou, českou jedničku pro pro první hrací den, čeká už v neděli v poledne (pokud kapitán nakonec nenasadí Petru Kvitovou, která v sobotu chyběla pro nachlazení). Domácí tenistka bude bojovat s poslední překážkou, která stojí Pálově družině v cestě za titulem.

Siniaková však ujistila, že je připravená i na situaci, kdyby se titul nepovedlo vybojovat ani v jedné ze dvouher. „Fyzicky se cítím skvěle. Jsme připravená na všechno,“ uvedla.


Galerie