Co dál? Šafářová po kariéře uvažuje o kavárně i předávání zkušeností

- Marek Bartošík

Konec kariéry po Australian Open. To na sobotní tiskové konferenci oznámila světu Lucie Šafářová. Jednatřicetiletá brněnská tenistka se v poslední době potýkala se zdravotními problémy. Ukončení profesionální kariéry však bude znamenat i nový začátek. Spojen by mohl být i s vysněnou kavárnou.

Lucie Šafářová rozhodně nechce žádné rozhodnutí uspěchat, jisté nápady však už má. „Kavárnička je reálná. Udělala jsem si kurz baristy, takže už jsem i vzdělaná. Dlouhodobě je to můj sen, teď se to možná rýsuje,“ sdělila s úsměvem bývalá světová jednička ve čtyřhře.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

That coffee smell in the afternoon...☕️? #little #things #make #life #happy #coffeewithlucie

Příspěvek sdílený Lucie Safarova (@lucie.safarova),Lis 7, 2017 v 6:44 PST

Kromě uvažování o podnikání Šafářová také prozradila své vysněné turistické destinace. Jeden cestovatelský sen se jí už splnil, když nedávno navštívila americký národní park Yellowstone.

„Mám určitý seznam míst, kam bych se chtěla podívat. Procestovala jsem samozřejmě spoustu zemí jako tenistka, nyní bych ale chtěla víc poznávat. V seznamu mám Nový Zéland, s Bethanií (Mattekovou-Sandsovou) jsme už domluvené, že po Wimbledonu vyzkoušíme v Grand Canyonu rafting na divoké vodě,“ uvedla vítězka sedmi WTA turnajů ve dvouhře.

Brněnská tenistka však nevylučuje ani to, že zůstane u tenisu. „Tenis pořád miluju, bude mi chybět. Určitě by mě naplňovalo předat zkušenosti, třeba mým neteřím nebo i mladším. Zažila jsem toho opravdu hodně, moje tenisová cesta byla složitá,“ zakončila Šafářová, která má už nyní na stole pracovní nabídky z tenisového prostředí.