Naskočí Kvitová do finále? Rýma se mě drží, přiznává. Na kurtu strávila půl hodiny

- David Soumar

Na kurtu se objevila jako první hned v úterý ráno. To se ale Petra Kvitová na dvorci zdržela jen na několik minut a pak zamířila z O2 areny pryč. Středeční trénink dokonce vynechala úplně. Ve čtvrtek už jsme českou tenistku mohli znovu vidět na kurtu – odtrénovala něco přes půl hodiny. „To mi zatím stačí. Je těžké najít takový balanc mezi tím, abych si zahrála, zpotila se a přitom se úplně nezahltila,“ vysvětlovala Kvitová, kterou zatím její zdravotní stav tolik neznepokojuje.

Část tréninku absolvovala Petra Kvitová s Barborou Krejčíkovou, která se po středečním připojení k týmu na dvorci v O2 areně objevila také podruhé. Závěrečnou část tréninkové jednotky už však absolvovala Krejčíková sama, Kvitová dvorec opouštěla po třiceti minutách. „To stačilo. Zkusila jsem si povrch i míče. Hlavně že jsem už vylezla z postele a trochu si zacvičila,“ usmívala se.

Středu tenistka proležela celou. „Bylo by zbytečná hrát na sto procent a riskovat třeba zranění,“ popisovala Češka s tím, že se snažila hledat optimální stav mezi tím, kdy se na kurtu ideálně zpotí, ale zároveň se nezahltí. „Naštěstí už mám nějaké zkušenosti. Doufám, že jsem to odhadla dobře.“

Zástupcům českých médií přiznala, že aktuálně není ve stavu, který by jí umožňoval do finále naskočit. Věří však, že do soboty bude v pořádku. „Upřímně, asi bych tam dneska nešla,“ uznala. Jasno bude před losem, do té doby se Kvitová snaží vyležet.

„S nachlazením se toho moc dělat nedá. Prostě jen paralen, postel, čaj, vitamíny a odpočinek,“ vysvětlovala. Volné chvíle se snaží krátit filmem nebo svou oblíbenou Ordinací v růžové zahradě.

Nepříznivý zdravotní stav ji však zatím nechává klidnou. Nachlazení prodělala už před finále v Rusku v roce 2011, naplno netrénovala ani před domácím finále se Srbskem, které se hrálo o rok později. „Nejsem z toho nějaká špatná. Z tohoto úhlu pohledu už nějaké zkušenosti mám.“ 

„Tělo někdy vypne po náročné sezoně – po tom psychickém i fyzickém vypětí. Bohužel je to přesně tento případ. Asi s tím nic neudělám,“ pokračovala Kvitová. Uklidňovat ji může alespoň skutečnost, že Barbora Strýcová s Kateřinou Siniakovou jsou obě připravené a ve formě.  

„Už v minulosti jsme se o tom přesvědčily, že na jedné hráčce to nestojí. To je to nejlepší zjištění. Holky jsou ve vynikající formě. Co víc si přát,“ dodala závěrem.

O jejím sobotním startu tak bude definitivně jasno až před pátečním losem.