Kvitovou trápí nachlazení. Panika není na místě, uklidňuje Pála

- David Soumar

Český fedcupový tým má za sebou první oficiální trénink na kurtu v O2 areně. Na dvorci se ukázaly Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková i Petra Kvitová. Její pobyt na kurtu byl však kvůli nachlazení výrazně kratší. „Delší trénink nebyl vůbec v plánu. Nečekám ale, že by Petra o víkendu nehrála,“ uklidnil kapitán domácího výběru.

„První trénink je vždy hlavně o tom, aby si holky zvykly na odskoky a na rotace. Všechny byly spokojené, což je pro mě důležitá informace,“ hodnotil kapitán první vystoupení svých svěřenkyň na dvorci v O2 areně.

Ty byly s kurtem také spokojené. „Ze začátku se mi to zdálo rychlejší. První minuty jsem si sice musela zvykat, ale povrch je skutečně dobrý,“ říkala Siniaková. Před ní na kurtu potrénovala i Petra Kvitová, která už v pondělí přiznala problémy s nachlazením.

„Péťa šla zkusit trénink, v hale byla jen krátce. Necítila se úplně dobře, a tak nehrála příliš dlouho. Delší trénink ani nebyl v plánu. Uvidíme, jak na tom bude ve středu, to by měla znovu trénovat,“ zůstával klidný kapitán Pála. Kvitová na kurtu strávila necelých patnáct minut.

Jak velká komplikace by to byla, kdyby po Karolíně Plíškové na víkend nebyla připravená ani Petra Kvitová?
To by byla velká komplikace. To bychom řešili až následně. Nečekám totiž, že by o víkendu nehrála.

Oproti včerejšku se její stav zlepšil, nebo zhoršil?
Včera hodně cestovala, měla mediální povinnosti. To ji unavilo. Nechci nějak spekulovat. Teď se šla natáhnout. Potřebuje si odpočinout. Moc informací ale nemám, jelikož jsem šel sledovat další trénink.

Petra Kvitová má v závěru sezony hodně nahráno. Dalo by se čekat, že zvládne jít do zápasu i jedním tréninkem?
Samozřejmě je typem hráčky, u které není třeba, aby odtrénovala čtyři dny v kuse. Už jsme zažili, že byla na Fed Cupu nachlazená a pak hrála skvěle. Uvidíme, jak se to během dvou dní vyvine. Až si odpočine, bude to lepší.

Nejste z toho trochu nervózní?
Zatím ne. Neměl jsem zatím moc prostoru a času, abych nad tím nějak víc přemýšlel. Ještě mě čekají organizační věci ohledně tréninků na zítra. Čas na to bude večer, kdy budu mluvit i s doktory. Panika není na místě.

Jak jsou na tom další dvě singlistky? Zvládly by větší porci zápasů?
Měly by být připravené na všechno. Jak odehrála trénink Bára i Katka, to bylo skutečně super.

Budete mít čas jít se podívat i na trénink Američanek? Koho bude třeba hlavně sledovat?
Obecně je to záludný a nebezpečný tým, který nemá co ztratit. Umí porazit i světové hráčky. I u nich v týmu bude ale nominace záviset na tom, jak se budou hráčky cítit. Mě čekají ještě nějaké organizační věci. Jak bude čas, tak se s trenéry na tréninky soupeřek podíváme. Hrají ale teprve první den. Něco se dá vyčíst až ve čtvrtek, možná ve středu.

Američanky přijely bez hvězd. Komplikuje to přípravu na soupeřky? Musíte o nich hledat víc informací?
Nechali jsme si vypracovat analýzu. O víkendu jsem se díval na zápasy na internetu. Nějaké už jsem viděl před tím.


Galerie