Trápení Nadala pokračuje! Španěl napsal fanouškům na Facebooku smutný vzkaz

- Jan Vojkůvka

Mohl, a asi i měl, to být rok Rafaela Nadala. Španělský tenista ale kvůli mnoha zraněním stihl odehrát jen devět turnajů a jubilejní desátý letos už nepřidá. Kvůli zranění břišního svalu a kotníku, kvůli kterému bude muset na operaci, se rozhodl ukončit sezonu.

Dvaatřicetiletý Nadal informoval o svém odhlášení z Turnaje mistrů v pondělí na svém facebookovém účtu. Stal se tak druhým hráčem z elitní osmičky, který londýnské finále vynechá. Tím prvním byl Juan Martin Del Potro kvůli zlomenině čéšky.

„Byl to hodně komplikovaný rok,“ komentoval Nadal na Facebooku. „Velmi dobrý, když jsem byl fit, ale hodně složitý kvůli zraněním.“

Nadala na začátku sezony trápilo zranění kyčle, kvůli kterému po Australian Open vynechal hned tři měsíce. Další zranění přišlo během US Open. Španěl musel skrečovat semifinále kvůli velkým bolestem kolen a právě s koleny marodil až do Paříže. Jenže ani Masters v Paříži nehrál, když se objevilo zranění břišního svalu.

„Snažil jsem se udělat všechno pro to, abych mohl sezonu zakončit v dobré kondici. Chtěl jsem hrát v Paříži i Londýně,“ pokračoval Nadal, jenž v pondělí přišel o post světové jedničky, který vybojoval Novak Djokovič. „Ale naneštěstí se objevily minulý týden problémy s břichem a také budu muset na operaci s kotníkem.“

„Kotník mě už nějaký čas pobolíval, ale dokázal jsem s tím trénovat. Ale vzhledem k tomu, že mě problémy s břichem přinutily odhlásit se z Londýna, rozhodli jsme se, že s kotníkem půjdu na operaci,“ dodal.

Rafaela Nadala nahradí na Turnaji mistrů světová desítka John Isner. Role prvního náhradníka připadne čerstvému vítězi pařížského Masters Karenu Chačanovi.