Plíšková si finále Fed Cupu nezahraje. Kvůli zranění ji nahradí Krejčíková

- Jan Vojkůvka

Český fedcupový tým přišel o jednu ze svých hvězdných singlistek. Do finále proti Američankám nebude moci kvůli zranění nohy naskočit Karolína Plíšková. Té byl diagnostikován profesorem Pavlem Kolářem natržený lýtkový sval. Bývalou světovou jedničku nahradí v sestavě deblová jednička Barbora Krejčíková.

Plíškové se, kromě problémů s lýtkovým svalem, také obnovily chronické problémy se zápěstím.

„Byl to pro mě obrovský šok. I když jsem věděla, že něco není v pořádku,“ napsala Plíšková na svém facebookovém účtu. „Už v Singapuru byly dny, kdy mě bolela i chůze a cítila jsem se hrozně. S koncem sezóny má ale každý bolístky a tak jsem jim nepřikládala velkou váhu,“ řekla semifinalistka letošního Turnaje mistryň.

„Na finále jsem se moc těšila, ale po vyšetření u profesora Koláře je můj start vyloučený. Hrozně mě to mrzí. Máme natolik silný tým, že mě holky zastoupí a já jim budu moc držet palce,“ dodala česká tenistka.

Ve výběru Petra Pály nahradí Plíškovou aktuální světová jednička ve čtyřhře (o pozici se dělí s Kateřinou Siniakovou) Barbora Krejčíková. Ta prožije 10. a 11. listopadu v pražské O2 aréně svou fedcupovou premiéru.

Spolu s Krejčíkovou nastoupí za český tým Petra Kvitová, Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková. Američanky nominovaly kvartet Danielle Collinsovou, Sofii Keninovou, Alison Riskeovou a deblistku s českými kořeny Nicole Melicharovou.