Djokovič versus Federer, díl 47. Srba trápí před zápasem nečekané problémy

- Jan Vojkůvka

Souboj titánů přinese sobotní program na Masters v Paříži. Proti sobě se postaví držitelé celkem 34 grandslamových titulů. Roger Federer vyzve budoucí světovou jedničku Novaka Djokoviče o postup do finále. Na oba čeká už 47. vzájemný zápas kariéry.

Jedná se o předčasné finále pařížského Masters. S bilancí 25 výher a 21 porážek půjde do zápasu v roli favorita srbský tenista. Toho ale trápí před semifinále trochu nečekaný problém.

„Pořád s tím bojuju. Je to něco jako chřipka,“ přiznal Srb. „Není snadné se každý den připravit na zápas. Energie není tolik, kolik by bylo potřeba.“

Čtyřnásobný pařížský vítěz bude chtít v oblíbené hale Bercy narušit Federerovu skvostnou formu v závěru sezony. Švýcar, který před týdnem v Basileji vybojoval svůj 99. titul kariéry, naopak touží po přerušení série tří porážek v řadě, které od Djokoviče utržil v posledních letech utržil.

Vítěz zápasu se postaví v neděli proti Rusovi Karenu Chačanovovi. Dvaadvacetiletý talentovaný mladík přehrál v semifinále favorizovaného Dominica Thiema 6:4, 6:1 a probojoval se do svého premiérového finále na ATP World Tour 1000.

Ve čtvrtfinále Federer přehrál hladce účastníka Turnaje mistrů Keie Nišikoriho 6:4, 6:4. Djokovič naopak musel v souboji s Marinem Čiličem otáčet z 0:1 na sety, ale nakonec také slavil postup po výhře 4:6, 6:2, 6:3.

Kdo se ale bude radovat z postupu do finále? Na to odpoví duel dvou velikánů, jejichž střetnutí začíná v 16:30. Sledovat ho můžete například na sportovním kanálu Digi Sport 3.