Del Potro na operaci nemusí. Návrat na kurty se ale může výrazně prodloužit

- Jan Vojkůvka

Juan Martin Del Potro si na nedávném turnaji Masters v Šanghaji při ošklivém pádu zlomil čéšku v pravém koleni. Špatná zpráva, která ho zastihla během jedné z nejlepších sezon v kariéře, má však i jedno velké pozitivum. Podle informací nebude muset Argentinec absolvovat operaci.

Podobné zranění, které postihlo Del Potra, vyřadilo například Bethanii Mattekovou-Sandsovou téměř na 9 měsíců ze hry.

Třicetiletý Del Potro na operaci, alespoň prozatím, nemusí. Podle odhadů by jeho rekonvalescence měla trvat dva až čtyři měsíce. Sám Argentinec by se rád vrátil na kurty v lednu.

Sice tak přijde o londýnský Turnaj mistrů, ale měl by stihnout začátek nové sezony. Jenže zranění kolene bývají nevyzpytatelná a reálně hrozí, že by se jeho léčba mohla protáhnout až na horní hranici odhadu, tedy na čtyři měsíce. V takovém případě by se vrátil na kurty až v březnu.

Zranění však není podle zjištění natolik vážné, i proto byl Del Potrovi doporučen odpočinek a rehabilitace, bez nutnosti operace. Teoreticky dokonce existovala šance, že i s tímto zraněním by mohl v Londýně hrát. Bylo mu ale důrazně doporučeno lékaři, i celým jeho týmem, aby sezonu ukončil.

Del Potro letos vyhrál turnaje v Acapulcu a Indian Wells. Byl ve finále US Open, semifinále French Open a čtvrtfinále Wimbledonu. Zahrál si rovněž finále v Aucklandu, Los Cabos a Pekingu. V žebříčku se mu pak podařilo vystoupat až na třetí místo.